Hvid chokolade brownies

Opskrifter på kager

En hvid chokolade brownies som sagtens kan slå en klassisk brownies med mørk chokolade. For kombinationen af en mild hvid chokolade, smager mindst lige så godt som den klassiske mørke brownies. Og jeg taler af erfaring. For hver gang jeg har bagt en portion brownies med hvid chokolade er den væk, før jeg selv får et stykke. Børnene elsker den!

Hvid chokolade brownies

 

Hvid chokolade brownies

Hvid chokolade brownies

Hvid chokolade brownies

opskrift på den bedste brownies med hvid chokolade. En kage med hvis chokolade så saftig og lækker på én gang.
Print opskrift Pin opskrift
40 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 110 gram hvid chokolade
  • 110 gram smør(smeltet)
  • 110 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • 140 gram hvedemel
  • 1 knivspids flagesalt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Smelt hvid chokolade over vandbad. Kom smør ved og smelt ved. 
    Pisk æg med sukker og vanillesukker til luftig masse i en ny skål. Vend bagepulver med mel og pisk i dejen med æggemassen. Pisk det hele kort sammen. Kom i en smurt form eller form beklædt med bagepapir på ca. 20x30 cm. Drys med en anelse flagesalt på toppen.
  • Sæt i den forvarmede ovn og bag i 20 min. på 200 grader

Noter

Tip.
Hvad kan man servere til en hvid brownies? Frisk frugt, som meloner og appelsiner. Friske bær er også lækkert til den søde brownies - det giver lidt frisk modspil til det søde. 
Kan den her opskrift på hvid brownie fryses ned? Ja. Det kan den. Den kan holde sig i fryseren i op til tre måneder. Tag den op et par timer før den skal nydes og tø op på køkkenbordet. Så er den så god som nybagt. 

Hvid brownie

Brownies er helt optimal som dessertkage. Af flere årsager. Den kan bages i forvejen, faktisk dagen før, den kan fryses ned og så kan den serveres med friske bær og frugter, så det bliver en let, hurtig og frisk dessert. Laver du et kagebord, som en del af en buffet, foreslår jeg at du skærer små bidder af den hvide brownie, for så kan man hapse små bidder uden at blive “proppet” og have plads til at smage det hele. Kagen er dejlig nem at lave og deler nu “brownie førstepladsen” herhjemme  med min opskrift på  brownies, som vi bager så ganske ofte. De her brownies kan altså begge noget!

En Opskrift på hvid brownies…

Er nu noget af det bedste og den er lige som jeg synes en brownies bør smage. Tilpas saftig og ikke det mindste tør. Og så er den så tilpas mild i smagen at alle kan være med på et stykke hvid brownies. Også de børn der ikke er vild med en smag af mørk chokolade.

Hvad bør den serveres med? Ikke så meget andet end måske friske bær, måske både af friske abrikoser eller appelsinskiver. Det klæder den godt med nogle friske frugter med let syre i, da kagen er let sød.

Skulle du få lyst til flere opskrifter på brownies, så kan jeg glæde dig med at du er kommet helt til det rette sted, for brownies er noget vi ofte har i ovnen herhjemme. Uhmmm, det er godt.

Brownies med pecannødderBrownies med snickers

 

Mange bageglade hilsner til en kageglad læser fra en kageglad madskribent,

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest