Cremet indisk kikærtegryde(vegetariansk)

Hverdagsmad til store og små, Vegetariske retter

En indisk kikærtegryde, som denne her er super god af flere årsager. Den er dejlig mættende, sund, billig at lave og vigtigst af alt smager den bare super lækkert. En dejlig krydret smag, som varmer godt igennem på en råkold dag. 

Vi laver mange kødretter herhjemme, mest fordi det er børnenes foretrukne. Kød i alle afskygninger. Jeg, derimod kan mærke at jeg begynder at lave flere og flere vegetariske opskrifter. Heldigvis synes jeg at børnene bliver mere og mere åbne overfor andre retter end de klassiske retter med hakket oksekød, kylling, grisekød osv.

I dag kan man købe så mange lækre krydderier og friske krydderurter i de fleste supermarkeder, at de vegetariske retter sagtens kan få masser af dejlig smag. Ligesom den her kikærtegryde med kokosmælk.

indisk kikærtegryde

 

Indisk kikærtegryde

Indisk kikærtegryde

En skøn vegetarisk gryderet med kikærter og indiske krydderier
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4

Ingredienser

 • 3 spsk. olie
 • 4 fed hvidløg(revet)
 • 2 stk. løg(grofthakket)
 • 1 spsk. garam masala
 • 3 tsk. stødt koriander
 • 2 dåser kikærter
 • 1 dåse kokosmælk(ikke light)
 • 1 dåse/karton hakkede tomater(400 ml)
 • 1/2-2 stk. grøntsagsboullionterning
 • 1/2 stk. lime(saften heraf)
 • 1 tsk. stødt chili(efter behov)

Fremgangsmåde

 • Kom olie i en gryde og vend kort løg og hvidløg på mellemvarme(det må ike brænde på eller blive mørk)
 • Tilsæt garam masala og stødt koriander og vend kort rundt. Kom kokosmælk, tomater og boullion ved.
 • Lad det simre under låg i ca. 5-10 min. Tilsæt nu drænede kikærter, limesaft og chili. Smag til.
 • Server dampende varm, måske toppet med koriander og ekstra chili.
 • Retten kan serveres blot som den er eller med ris, nanbrød med mere.

Gryderet med kikærter

En indisk kikærtegryde er super til de dage, hvor jeg gerne vil komme noget godt, sundt og samtidig smagfuld mad i mig selv og familien. Jeg har også sat mig det mål at jeg gerne vil have flere vegetarisk retter i både mig selv, manden min og fire børn. ALLE fire børn.

Og se det er lidt af en mission, når flertallet (læs tre ud af fire børn er af hankøn)! Og det er ikke for at sige, at drenge ikke gider vegetarisk mad, for det gør de. De(i hvertfald mine drenge) er bare liiiidt sværere at overbevise. Men stille og roligt er det ved at lykkedes. Og jeg glædes over, når de med størst velbehag nyder en indisk kikærtegryde. Så fedt, når de vænner sig til en mere varieret kost. Det er i gang. En gryderet med kikærter er godt. Men det er de mere klassiske danske retter også. Så vi varerier så godt vi kan.

indisk kikærtegryde    indisk kikærtegryde

Salater til indisk mad (og gamle vaner!)

Jeg har noget med salater. Ingen ret uden et minimum af nogle grønne blade. Det jeg absolut ikke rigtig gad at spise som mindre barn, laver jeg nu altid selv.

Jeg er bare vokset op med, at det bare hørte sig til. Sådan ender man med at tage nogle ting til sig, man havde forsvoret at man ikke ville gøre selv! Ikke at der er noget galt med at være være vild med salat. Der kunne være værre vaner! Det er mere det, at man(om man vil det eller ej)er et produkt af sin opvækst. Og nogle ting, stikker bare så langt i sit DNA, at man ikke kan lade være!

Min elskede mor er i mine tanker hver dag. Heldigvis går der ikke en dag, hvor hun ikke er med mig. Det kan være et arvemøbel jeg kigger på herhjemme, det kan være en snak med en af børnene om deres mormor eller det kan være midt i madlavningen. Min mor elskede at lave mad. Og lavede (dag ud og dag ind) altid lækker og hjemmelavet mad. Og det var ikke fordi der var mere tid dengang end der er i dag. Der var trods alt et job i indre København der skulle passes igennem knap 45 år!

Men et hjemmelavet måltid? Det blev prioriteret. Hver dag.  Og det fører mig så hen til de her salater. For indisk mad, det lavede hun ikke, men hun lavede jo salater.

Havde hun levet i dag er jeg sikker på, at hun havde begivet sig ud i det indiske køkken og så ville hun helt sikkert have sat pris på den her salat(Indisk-inspireret spidskålssalat,) som går så godt til indisk mad. You know. Det med salater. Til alt!

 

Tak fordi du læste med(helt her til) og i det hele taget læser med herinde i mit madunivers- uanset om du blot er på besøg eller en hyppig gæst!

Kærlige hilsner,

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest