Ingefærsaft – læskende og lækker hjemmelavet ingefærsaftevand. Udover at være smækfyldt med den sunde ingefær, så er den læskende på en kold sommerdag og lige så dejlig at nyde på en kold vinterdag, når blot ingefærsaften blandes op med varm vand og måske lidt honning.
Nyd den lige som du foretrækker den, men uanset hvad, så er jeg ret vild med den stærke ingefær, blandet med syre fra citronen og det søde fra sukker. Den kan opbevares på køl i op til en måned, hvis den kommer i en helt skoldet og ren flaske og opbevares på køl.
Ingefærsaft
Ingefærsaft
Ingredienser
- 230 gram frisk ingefær
- 1 l vand
- 2 stk citroner(gerne øko)
- 180 gram rørsukker
- 1 stk kanelstang(kan tilsættes under kogning for en krydret smag) Kan udelades
Fremgangsmåde
- Skræl ingefær og skær i tynde skiver
- Vandet koges og ingefær tilsættes. Lad simre under låg i ca. 30 min
- Si nu ingefær fra. Kog op med sukker og citronsaft og evt. 2 tsk revet citronskal
- Kom på rene flasker og afkøl.
- Bland ca. I størrelsesforholdet 1:4 ift. vand og saft
Andre opskrifter på læskende hjemmelavet safter eller sirupper
For helt ærligt. Det er forfriskende og det er lækkert at have gang i køkkenet derhjemme og lave det man godt kan lide. Duften at den simrende sirup eller saft er da ren køkkenidyl. Der er vel nærmest ikke grænser for hvad man kan lave til eget brug derhjemme. Til glæde for sig selv, familien eller gæster. Sådan en hjemmelavet ingefærsaft? Det er mums!
Mere inspiration? Så er du velkommen til at se mere lige her: Mirabelsirup – eller saft, eller hvad med den her Lavendelsaft
0 kommentarer