Mirabelsirup – eller saft

Alt det andet, Hjemmesyltning

Mirabelsirup eller mirabellesirup – kært barn har mange navne.

Navn eller ej er det mirabeller helt ideelle at lave den skønneste sirup af. En mirabellesirup, som kan bruges til at komme på for eksempel pandekager, skyr eller yoghurt naturel. Jeg nyder den også som en frugtsaft en gang imellem og blander op med vand. Det er den nemlig også ret velegnet til.

Mirabeller er ikke de mest handy at håndtere, hvis de bruges til meget andet end mirabelsirup. Det er de så i øvrigt ret velegnet til og det er ikke desto mindre noget af det bedste jeg ved!

Stenene er ikke nemme at udplukke og derfor er de velegnet i en frugtsirup. Saften koges af og stenene kasseres. Den søde og smukke røde saft koges så op med sukker og vanilje, hvorefter den stille og roligt tykner. Saften – eller siruppen- hældes på glas eller flasker og kan så nydes efterhånden som du synes. Skal den opbevares over længere tid eller laver du en større portion anbefaler jeg at du kommer en smule atamon i de rene glas.

Det bliver ikke meget nemmere og jeg laver det gerne hvert år. Mirabeller er nemlig ret nemme at finde, da det ikke er en decideret spisefrugt. Men velegnet til at sylte med? Det er den.

mirabellesirup

Mirabelsirup

Mirabelsirup

Mirabelsirup

Mirabelsirup eller mirabellesirup? Kald det hvad du vil. Uanset navnet får du her en opskrift på en sød og frisk hjemmelavet sirup med mirabel. Den smager skønt på yoghurt og pandekager og kan sågar også nydes som en hjemmelavet saft. Se opskrift lige her
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 2 liter (cirka)

Ingredienser

  • 2 kilo mirabeller(frosne eller friskplukkede)
  • 1500 gram sukker
  • 1 citron
  • 2 spsk. god vaniljesukker
  • 1,1 liter vand

Fremgangsmåde

  • Mirabeller koges med citronsaft og vand. Koges til mirabeller er helt kogte ud og saften frigivet.
  • Hæld saften igennem en si eller saftklæde og kom tilbage gryden.
  • Koges op med sukker og vaniljesukker til den tykner. Det skal ikke bulderkoge, men sukker skal opløses. Det tykner nu let.
  • Hæld på skoldet flasker(måske vendt med atamon for længere opbevaring) og opbevar på køl. Siruppen tykner, som den afkøles.

Andre opskrifter på hjemmesyltning

Det er toppen af lykke for mig at sylte mine egne frugter. Måske du har det på samme måde. Det giver bare så meget mening for mig at få brugt havens og skovens frugter, at jeg ikke kan lade være! Jeg siger sjældent nej tak til at modtage andres frugter, som de ikke selv får brugt. Det kan være paradisæbler fra naboens træer, som jeg laver til den her Paradisæble gelé, eller den her opskrift på mirabellersirup, som mine skønne nevøer har plukket til deres moster.

Herinde i mit madunivers er der efterhånden masser af opskrifter på hjemmesyltning. Hvad med en omgang syltetøj med solbær(Solbærsyltetøj) eller  den skønneste og rosafarvede frugt sirup med jordbær(Jordbær sirup)

Mulighederne er mange. Prøv dig frem 🙂

Mirabelsirup

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest