Hjemmelavet lavendelsaft – uanset om det er sommer og lavendlerne står i fuld flor eller det er sensommer og tidlig efterår og enkelte af blomsterne er visnet, kan du lave den mest herlige og forfriskende lavendelsaft. Det smager helt vildt godt, både varmt og koldt.
Jeg selv har store mængder lavendler i min have og laver derfor altid en stor portion. Så har jeg til hele vinteren. Lavendelsaft smager nemlig skønt med kogende vand i stedet for kold og gør det ud for en varm, afslappende og lindrende krus the. Ovenikøbet en god en at falde til ro på om aftenen. Bilder jeg mig ind. Farven varierer noget, afhængig af hvad tid på året du producerer den herlige saft. Men smagen er der. Uanset farve.
Lavendelsaft
Hjemmelavet lavendelsaft
Ingredienser
- 5 dl. lavendelblomster(ikke stængler, men blot blomsterne.)
- 1 stk. øko citron
- 450 gram sukker
- 2 tsk. vinsyre(eller citronsyre )
- 1 liter kogende vand
Fremgangsmåde
- Kom lavendelblomster i en skål. Skyl citron, skær i skiver og kom i skålen.
- Vend vin eller citronsyre ved før kogende vand hældes over. Pisk sukker i.
- Kom i et køleskab og dæk med låg. Lad trække i ca. 3 dages på køl inden saften køres igennem en si og hældes på glas. Bland i forholdet ca. 1:4
Opskrifter på hjemmelavet saft.
Jamen altså så. Er der noget jeg har fornøjelse af at lave i mit lille køkken, må det være hjemmelavet saft, marmelader og gelé. Det er total en “gå tilbage i tiden” basic tid, hvor jeg springer tilbage i de grundlæggende madretter, som vores formødre lavet det. Før man kunne nuppe en hurtig tur ned i Brugsen og købe sig til det hele. En tid hvor man lavede marmelader og hjemmelavet saft uden konserveringsstoffer, men bare med det det var. Frugt.
Jeg er vild med det og jeg er vild med at mine børn også får mulighed for at smage de ægte varer. Som deres oldemødre og deres mødre og mødrene før dem lavede det. Vi er jo så heldige herhjemme at vi, når sæsonen byder på det, kan skaffe de bedste saftige frugter, blomsterhoveder, bær og meget mere. Ganske helt gratis rundt omkring, når blot man er opsøgende. Her er nogle af mine bud på gode opskrifter:
Hjemmelavet hyldeblomstsaft uden citronsyre, Solbærsyltetøj, marmelade med æble og havtorn
Håber det smager og håber du bliver lige så begejstret som jeg.
Velbekomme!
Benedicte
0 kommentarer