Jordbærgrød. En dejlig klassiker.jordbærgrød

Der er noget lidt nostalgisk over jordbærgrød. Jeg ved ikke hvad det er med frugtgrød i det hele taget? Any way godt smager det ihvertfald, så her er mit bud på den bedste og ret sukketreduceret udgave. Tricket er at søde med vanillesukker i stedet for en masse sukker.

jordbærgrød

Til 4 personer tager du følgende: 

1 pose(400 gram) frosne jordbær/eller friske

6 spsk. sukker

4 spsk. vanillesukker

3 spsk ideal jævning(jeg bruger den uden farve) udrørt i 1,5 dl vand.

I gang:

Bærrene koges ca 5 minutter og sukker tilsættes. Koges et minuts tid. Væsken med jævning røres i og koges videre i endnu et  minut til det tykner. Blend til slut og kom vanillen i.

Mums, det er godt. Smagen af dansk sommer, selv når det er vinter🍓❄️

 

 

Tip: Du kan evt. teste, hvor tyknet det er, ved at tage lidt på en ske og dernæst en ny ske, for at sikre dig at det er fuldt afkølet. Nu kan du nemt se, om det er perfekt

Lyst til mere hjemmesyltning kan jeg anbefalde denne her marmelade. Den er bare god blomme marmelade

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest