Blommemarmelade
Den flotteste røde farve får denne blommemarmelade.
Sommeren 2016 var ikke et stort blomme år, ihvertfald ikke i vores have! Der kom spandevis af æbler, ribs, ja i det hele taget bær, men altså blommer kom der nærmest ikke nogle af og de få der var tog fuglene!
Denne portion blev til et enkelt glas blommemarmelade og blev lavet af blommer nede fra supermarkedet – helt almindelige blommer, som egentlig ikke vidste sig at smage så godt, måske fordi det er midt februar! Det er jo ikke just blommesæson, vel? Lidt bløde og slatne i det var de, så blommemarmelade blev det i stedet til. Nu kom der rigeligt med smag i.
Blommemarmelade
8 mindre blommer (Reine – Claude)
0,5 dl vand
1 dl sukker
1 tsk. vanillesukker/eller ren vanillepulver
2 tsk melatin
Fremgangsmåde
- Halver blommer og tag stenen ud.
- Skær i kvarte og kog med vandet i et minuts tid.
- Tilsæt nu sukker, pånær 2 spsk. som du blander med melatinen i en skål. Kog et par minutter.
- Nu tilsætter du sukker/melatin blandingen og koger en tre minutters tid.
- Du kan tage et teskefuld op, hælde den på en anden spiseske og se om konsistensen er som du synes. Hvis den er for lind, kan du tilsætte en lille- men husk kun en lille smule melatin i en smule sukker og lade koge med et minuts tid igen. Hvis der kommer for meget i risikerer du jo at den nærmest kan stå af sig selv og det er ikke så lækkert. De her blommer er jo ikke så søde i selv, så vi bruger vanillen til at søde sammen med sukker, så kan vi spare lidt på sukkeret.
Hæld på glas og nyd på dejligt stykke brød eller måske som topping ovenpå græsk yoghurt eller skyr. Det er godt :o)
0 kommentarer