Kærnemælksfromage

Desserter

Her får du mit bud på en klassisk dansk klassiker – kærnemælksfromage. En skøn dessert som bringer tanker hen på det jeg vil kalde mormormad.

Den luftige dessert får sin cremet smag fra fløde og æggeblommer og den let friske smag fra kærnemælk. Jeg holder virkelig af de klassiske desserter, som er perfekte at toppe en god middag af med. Det er ikke for meget og ikke for lidt og det giver en sød dessert uden at det bliver for meget sødt. Synes jeg i hvert fald.

Det er også nemt som en dessert til det store selvskab. Du kan nemlig lave den dagen før og så blot anrette på dagen, for eksempel med friske mynteblade som her eller/og med frisk bær og frugtstykker. Det er frisk og lækkert.

 

 

Kærnemælksfromage

Desserter er godt – det er fuldendelsen af en god middag. Desserter kan jo varieres i det uendelige og ligesom en klassisk opskrift som den her kærnemælksfromage har jeg andre bud på gode desserter, som er lette at gå til og kan forberedes i god tid, hvis de skal serveres til et mindre eller større selvskab 🙂

Nem rabarber dessert med makronerOpskrift på pære belle helene

Kærnemælksfromage

Kærnemælksfromage

Kærnemælksfromage

Opskrift på en klassisk Kærnemælksfromage - cremet og lækker dansk dessert
Print opskrift Pin opskrift
4 timer
Antal: 0

Ingredienser

  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl kærnemælk
  • 4 æggeblommer
  • 80 gram sukker
  • 4 blade husblas
  • 2 tsk god vaniljesukker
  • 1 stk citron - gerne øko og skallen af en halv citron(ikke den hvide hinde)

Fremgangsmåde

  • Kom husblas i kold vand i 8 minutter
  • Pisk æggeblomme og sukker helt luftigt med en elpisker
  • Kom kærnemælk, sukkermasse og citronskal i og vend sammen
  • Pisk fløde luftigt og vend forsigtigt i massen
  • Smelt husblas over vandbad og knug forsigtigt vandet af - vend forsigtigt i massen og kør eventuelt en kniv igennem for at se om den trækker tråde i desserten. Så er den klar til at komme i små skåle eller en stor. Kom på køl i ca. 2-4 timer(eller mere)
  • Anret med mynteblade, bær eller frugtstykker eller lige hvad du forestrækker

Kærnemælksfromage er en skøn klassisk dessert og så er den ganske alsidig, da den kan fyldes og serveres med alt fra syrlige bær til solmodne frugter. De gamle klassikere går aldrig af mode og heldigvis for det da!

Måske den skal serveres næste gang du vil

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest