Her får du mit bud på en klassisk dansk klassiker – kærnemælksfromage. En skøn dessert som bringer tanker hen på det jeg vil kalde mormormad.
Den luftige dessert får sin cremet smag fra fløde og æggeblommer og den let friske smag fra kærnemælk. Jeg holder virkelig af de klassiske desserter, som er perfekte at toppe en god middag af med. Det er ikke for meget og ikke for lidt og det giver en sød dessert uden at det bliver for meget sødt. Synes jeg i hvert fald.
Det er også nemt som en dessert til det store selvskab. Du kan nemlig lave den dagen før og så blot anrette på dagen, for eksempel med friske mynteblade som her eller/og med frisk bær og frugtstykker. Det er frisk og lækkert.
Desserter er godt – det er fuldendelsen af en god middag. Desserter kan jo varieres i det uendelige og ligesom en klassisk opskrift som den her kærnemælksfromage har jeg andre bud på gode desserter, som er lette at gå til og kan forberedes i god tid, hvis de skal serveres til et mindre eller større selvskab 🙂
Nem rabarber dessert med makroner, Opskrift på pære belle helene
Kærnemælksfromage
Kærnemælksfromage
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 3 dl kærnemælk
- 4 æggeblommer
- 80 gram sukker
- 4 blade husblas
- 2 tsk god vaniljesukker
- 1 stk citron - gerne øko og skallen af en halv citron(ikke den hvide hinde)
Fremgangsmåde
- Kom husblas i kold vand i 8 minutter
- Pisk æggeblomme og sukker helt luftigt med en elpisker
- Kom kærnemælk, sukkermasse og citronskal i og vend sammen
- Pisk fløde luftigt og vend forsigtigt i massen
- Smelt husblas over vandbad og knug forsigtigt vandet af - vend forsigtigt i massen og kør eventuelt en kniv igennem for at se om den trækker tråde i desserten. Så er den klar til at komme i små skåle eller en stor. Kom på køl i ca. 2-4 timer(eller mere)
- Anret med mynteblade, bær eller frugtstykker eller lige hvad du forestrækker
Kærnemælksfromage er en skøn klassisk dessert og så er den ganske alsidig, da den kan fyldes og serveres med alt fra syrlige bær til solmodne frugter. De gamle klassikere går aldrig af mode og heldigvis for det da!
Måske den skal serveres næste gang du vil
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer