Nem rabarber dessert med makroner

Opskrifter på kager

Skøn og nem rabarber dessert, som kræver en meget lille indsats i køkkenet, men smager af en stor indsats! 

Velbekomme.

verdens nemmeste Rabarber dessert

sommerdessert i glas

Rabarber dessert

Rabarberdessert

Den bedste rabarberdessert kage med makroner og flødeskum.
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 gram rabarberstængler
  • 2 spsk. vand
  • 4 spsk. sukker
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 20 stk. makroner( groft knust)
  • 2 dl. piskefløde(let pisket)
  • evt. lidt mynteblade(kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Skær rabarber i mindre tern og kog med sukker og vanillesukker på lidt over mellemvarme. Det bør ikke koges på højeste varme, da det risikerer at koge fast Tilsæt evt. en bitte smule vand, så det ikke sker. Afkøl.
  • Kom knuste makroner i en portionsglas og kom rabarbermassen herpå. Top med flødeskum og måske lidt grønne mynteblade.

Noter

Hurtig dessert med rabarber

Den er så dejlig nem den her opskrift på rabarberkage. Skal du servere en rabarberdessert til store selskaber kan du nemt forberede dig ved at koge rabarbermassen om morgenen, knuse makronerne og opbevare dem i en pose og samle desserten ved servering.  
Desserten kan også laves og samles i op til en fire timer før servering. Makronerne bliver selvfølgelig let bløde, desto flere timer den står, men det synes jeg egenlig ikke den bliver ringere af.
nem Rabarberdessert

Opbevaring af rabarber

Jeg høster ofte større mængder af rabarberstængler.  Dem vasker jeg så, skærer i mindre bidder og kommer i fryseposer a´ca. 500 gram og fryser ned. På den måde kan jeg altid lave en rabarberdessert, kage eller en omgang marmelade. Året rundt. Når det er vinter synes sommeren langt væk og så er det dejligt at kunne fremtrylle en lille portion sommer frem igen!

nem rabarber dessert

Flere desserter med rabarber

I hele sommerhalvåret har jeg ofte gang i noget med rabarber i mit køkken. Bare et eller andet. De fine grøn- røde stængler popper op af jorden løbende. Det er altid lige lige fantastisk at se hvordan de kommer op igen igen. Tænk at man nogle gange kan høste det samme sted hele fire gang fra april til august.

Jeg er vild med det. Og jeg er heldigvis også ret begejstret for at bruge dem. Rabarber smager herligt i alt fra kager, is, marmelader og meget mere. Her er bare nogle af de opskrifter jeg laver, hvor rabarber indgår.

God fornøjelse derude 🙂

Rabarberkage med mørdej

Rabarbersorbet

Skøn rabarber kage med hvid chokolade

Rabarber dessert

Rabarber dessert

hurtig dessert med rabarber

hurtig dessert med rabarber

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest