Bløde chokoladeboller – den opskrift jeg tyr til, når jeg vil gøre ungerne glade. Ja og mig selv for den sags skyld.
For den her opskrift på skønne og bløde chokoladeboller bliver så tilpas luftige og lette. De er helt optimale til fødselsdagsbordet, til uddeling i skolen eller som nu til uddeling på køkkenbordet midt i en coronatid. En tid hvor chokolade boller bringer ekstra lykke.
For det er de små glæder der bringer lykke i en noget sær tid. Hjemmeskoling af tre store børn og hjemmeunderholdning af et børnehavebarn. Alt er aflyst. Der er bare hjemme tid. Og når det nu er sådan, kan det lige så godt blive til en hyggelig tid. Og det skal jeg love for det bliver, når jeg smækker to plader bløde chokoladeboller i ovnen. Prøv selv. Ren chokolade lykke. Hele hytten duften herligt.
Her er en skøn opskrift på bløde chokoladeboller
Bløde chokoladeboller
Bløde chokoladeboller
Ingredienser
- 50 gram gær
- 5 dl. lunken mælk
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 knivspids salt
- 5 spsk. sukker
- 2 stk. æg (pisket)
- 160 gram smeltet smør (let afkølet)
- 1000 gram hvedemel(evt en smule mere, hvis dejen er for lind)
- 180 gram chokoladeknapper
- evt. lidt perlesukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær i den lune mælk. Kom kardemomme, æg, sukker og salt i væsken og rør. Kom smeltet smør og mel ved og rør grundigt. Har du en køkkenmaskine kan du bruge den. Ælt i ca. 3-4 minutter. Når dejen er fin og blank og slipper skålen let tilsættes chokoladeknapper. Chokoladen skal blot vendes i - de skal ikke æltes for længe, da de så smelter. Lad dejen hæven under et klæde i en time.
- Form nu 24 boller. Det passer til to bageplader. Læg bollerne let tæt. Og lad samlingen på bollen ligge nederst, på den måde får du en mere glat bolle med en pænere overflade som ikke så let sprækker. Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 210 grader.
- Pensl bollerne forsigtigt med pisket æg. Blot et par penselstrøg. Drys evt. med lidt perlesukker. Bag bollerne en plade af gangen i ca. 10-12 minutter til de er let gyldne.
- Sådan. De færdige boller er hevet ud af ovnen.
Du vil måske være interesseret i:
(friday night Is burgernight! Det er det ofte hos os, som det er i mange andre familier. Det er uden tvivl det måltid vi får, som alle både store og små i familien elsker. Burgere kan varieres i det uendelige. Den kan serveres helt klassisk enkel uden dikkedarer, eller gøres helt ekstra særlig lækre med ens yndlingsfyld. For mig er det uden tvivl den her agurkesalat og syltet rødløg, som jeg bare må have i min burger. Og så kan fyldes ellers i øvrigt varieres. Men vigtigst af alt? Burgerbollen. Den går jeg ikke så gerne ned på. Det skal være en blød og lækker brioche burgerbolle.
___
Hjemmebagte boller med havreklid,
Fordi nybagte boller må der til. Og når man oven i købet er så heldig at have fire evig og altid skrupsultne unger omkring sig. Ja, så er der altid en grund til at forsøge sig med nye opskrifter på bagværk. Og det er de her boller med havreklid, såmænd et resultat af 🙂
___
De her boller er et resultat af, at jeg havde sådan lyst til at bage boller som kombinerer to ting. Sigtemel, som jeg mindes min mor altid have i bageskabet i 1980´erne, da jeg var bette pige til at kombinere det med koldhævede boller. Og det med at koldhæve var faktisk ikke noget man gjorde. Det kom lidt senere. Og kombinere det. Det kan man. Se blot resultatet i de koldhævede boller med sigtemel.
___
Tak fordi du læser med. Det gør mig rigtig glad. Du er meget velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er ny opskrift herinde fra. Det gør du her på siden.
Vi høres ved,
Kh, Benedicte
Heej! Jeg ville høre, om opskriften evt. kan ændres, så dejen koldhæves dagen før i køleskabet? Og hvad ville mængden af gær så ændres til?
hejsa, det ville jeg bestemt forsøge mig med. I så fald ville jeg lave samme mængde, men udskifte med 10 gram gær til samme mængde mel og væske. Lad hæve imellem 6-9 timer og følg opskriften😊