Bløde boller med citron

Brunch, Opskrifter på brød

Citronboller – bløde og luftige boller med en mild smag af citron. De smager herligt bare at spise løs af, sådan helt varme og nybagte eller med et lag smør på. Det er altså guf, kan jeg sige dig!

Bollerne får en mild smag af citron, som ikke overdøver i smagen, men er sådan helt tilpas synes jeg. Det er vigtigt at du blot river den gule citronskal af og ikke den hvide hinde, da det vil gøre bollerne bitre. Men gør du som jeg skriver i opskriften, får du lækreste citronboller som jeg bager igen og igen. Et hit på borgebordet i weekenden er de ihverfald. Jeg nyder dem gerne med en fint lag lemoncurd, bare for at smovse helt igennem med citron(!), men børnene nyder dem bare som de er eller med lidt marmelade.

God bagelyst!

Citronboller

Citronboller

Citronboller

Opskrift på boller med citron - luftige, søde og friske i smagen.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 40 boller

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 5 dl. lunken mælk
  • 3 stk. æg(pisket)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 stk. citron(saften og skallen)(én saftig citron eller halvanden, hvis mindre saftig)
  • 1000 gram hvedemel
  • 200 gram blødt smør
  • evt. 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i det lunkne mælk.
  • Kom pisket æg, sukker, salt, og saften og revet skal af citron i. Kom mel i. Brug en røremaskine eller håndkraft. Jeg anbefaler en køkkenmaskine, hvis du har. Kom mel ved og rør let inden smørtenr tilsættes til dejen, som røres til den er blank og blød.
  • Lad dejen hæve 1 time i en skål under et klæde.
  • Form nu med to skeer ca. 40 boller på en tre bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min. Dejen er blød og ikke let at forme med hænderne.
  • Pensl evt. bollerne forsigtigt med pisket æg.
  • Sæt ovnen på 225 grader(alm. ovn) 215 grader hvis varmeluft. Bag bollerne i den forvarmede ovn i ca. 15 min. til de er let gyldne.

Noter

En opskrift på citronboller så milde og friske i smagen. Jeg anbefaler dig, at du bruger en saftig citron. Har du en citron, som er knap så saftig kan du bruge to stykker. Bruger du to er det kun skallen af den ene du skal bruge. 
tip. Da vi bruger skrællen af citron, bør du bruge en økologisk citron. 
Velbekomme!
Citronboller

Opskrift på bløde og skønne hjemmebagte boller med saften og skallen af en citron. Det giver en mild og frisk smag til de hjemmelavede citronboller.

Citronboller

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Jeg bager tit og ofte. Men jeg er jo også så heldig at have fire evig og altid sultne unger omkring mig. Dermed har jeg også altid et testpanel, som helt ærligt fortæller deres mor, om de er tilfredse eller knap så tilfredse. Jeg er nu heldig.

De her opskrifter er selvfølgelig godkendt. Måske de skal prøves af hjemme hos dig?

Bløde chokoladebollerKærnemælksbollerGrovboller med kærnemælk og kerner

 

Citronboller

Tak fordi du læser med – det gør mig rigtig glad, tilfreds og måske en smule stolt. Jeg håber du kan bruge opskrifterne som jeg har udviklet til dig og mig. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar til opskriften, finde mig på de sociale medier eller skrive dig op, til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Kvit og frit!

Mange hilsner, 

Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest