Opskrift på kagekrymmel som er så ganske lækkert og en sjov lille opgave, hvis du har lyst til at lave en hjemmelavet krymmel selv.
Fordelen er at du kan få lige præcis den farve du foretrækker til din kagepynt. Farver man ikke lige kan købe sig til eller blot synes at det er sjovt at lave selv.
Det er faktisk meget nemt og grundingredienserne er på blot to ting! Derefter kan du tilsætte farve og måske lidt smag, hvis du synes. Jeg kom lidt rød frugtfarve i min kagekrymmel og det gav en sart og fin lyserød farve. Jeg delte portionen op og kom sort farve i den anden del. Det gav en mørk grå farve som var god til at pynte muffins med, da vi kørte lidt pirattema og forsøgte(læs:forsøgte, lykkedes ikke så godt!)at lave en pirat med skorte skægstubbe. Vi har ikke opgivet- mon ikke det lykkedes.
Du kan lave lige de farver du ønsker og tilsætte smag som jordbær, vanille, lakrids… Kommer du lidt flydende farve i, bliver kagekrymmel- massen mere lind og så tilsætter du blot lidt mere flormelis. Det er seriøst så nemt for en præcis mængde flormelis er ikke så vigtig. Kom massen i en tylle eller sprøjtepose og lave lange strimler på et bagepapir, hvis du går efter de klassiske små stykker. Sæt i ovnen i en ti minutters tid og voila!
Når den nybagte kagekrymmel er afkølet klipper, brækker eller skærer du blot i passende stykker. Du kan også vælge at forme en figur. Så laver du en lille tegning på bagepapiret og sætter på papiret. Så kan du lave lige hvad du foretrækker.
Anyway, har du lyst til at prøve det af kan du se opskriften på hjemmelavet kagekrymmel lige her:
Opskrift kagekrymmel
kagekrymmel opskrift
Hjemmelavet krymmel
Ingredienser
- 1 stk æggehvide
- 200-220 gram flomelis
- farve
- evt smag
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviden skummende- eller stiv.
- Tilføj nu flormelis og pisk hvidere. Den skal gerne blive godt fast i det. Det kan være nødvendigt at tilføre lidt mere flormelis. Æggestørrelse varierer jo.
- Tilfør den ønskede smag og farve.
- Kom massen i en tylle/sprøjtepose og lave med et lille hul nogle tynde lange strenge.
- Kom i en ovn på 180 grader i ca. 10 min.
- Når den er afkølet kan du klippe den i mindre stykker.
Er du lige så glad for at lave søde sager i køkkenet som vi er herhjemme?
Kager, småkager, bradepandekager, sunde kager, søde kager, søde brød, madbrød… Oh hvor vi elsker det. Og jo jeg siger vi for jeg synes da godt nok, at børnene ofte går i gang herhjemme.
At bage noget godt er blevet noget de gør helt af sig selv. Det gør mig rigtig glad, nok mest fordi jeg husker at det der kickstartede min egen madlavningsglæde var kagebagning.
Børnenes top tre liste over de kager de oftest bager selv er de her:
Brownies (fordi den er så hurtig at røre sammen og smager lige som en brownies bør smage)
Cookies med chokoladestykker (fordi de smager af skønne amerikanse cookies – sprøde i kanten og chewy I midten)
havregrynskager (fordi der er hurtigt og lækkert resultat af de meget få anstrengelser det tager at røre dejen sammen)
Tak fordi du læste med…
Mere nyt fra mig? Du kan såmænd finde mine nyeste opskrifter på både facebook, pinterest, instagram og bloglovin. Du er også velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter.
Take care,
Kh Benedicte 🖤
det ser bare så flot ud
tak 🙂
Det er både fint og super nemt at kringle sammen. Kh B.
Tak for skønne opskrifter..Vh
Marian
Hej Marian,
Tusind tak:) Det er jeg så glad for at høre,
Mange hilsner Benedicte