Kartoffelpizza – den lækre hvide kartoffelpizza er inspireret af en klassisk italiensk pizza hvor den klassiske pizzasauce er skiftet ud med en hvid base, hvor skiver af kartofler mikses med et gavmildt drys af rosmarin er basen. De sprøde pizzabunde smager herligt med kartofler og er et perfekt alternativ til de klassiske af slagsen.

kartoffelpizza

I opskriften bruger jeg enten en lækker pizzabund(gerne en god surdejsbund som er  købt færdigbagt) eller laver  en nem pizzabund selv.  Kartofler smager fantastisk godt med rosmarin og du kan vælge at bruge enten tørret rosmarin eller friske bundter fra haven(!). Begge dele fungerer lige godt. Du kan selvfølgelig variere i toppingen, men jeg synes den helt enkle udgave fungerer optimalt.

For at den her kartoffelpizza skal fungere helt optimalt så bør kartoffelskiverne skæres helt tyndt. På den måde bliver kartoflerne gennembagte og får måske også en dejlig sprød kant. En god revet mozzarellaost eller en frisk mozzarellaklump er perfekt til pizzaen, men du kan sagtens vælge at variere og komme friske flager af parmesan over den færdige pizza også – dette for ekstra umami. Et drys med trøffelolie på den færdigbagte kartoffelpizza er heller ikke at foragte, hvis du har det på lager.

Lav din helt egen hjemmelavede kartoffelpizza på ingen tid. Det er nemt at lave og kræver ikke et fuldt køkkenskab.

 

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza

Opskrift på en kartoffelpizza - vegetarisk og velsmagende og dejlig nem hjemmelavet hvid pizza
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Servings: 2 pizzaer

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl lun vand
  • 450 g hvedemel eller gerne tipo 00 mel
  • 2 spsk god olie
  • 1 tsk groft salt

fyld

  • 6 spsk creme fraiche (18 eller 38 %)
  • 1 stk. rødløg(lille og i tynde skiver)
  • 4 stk mindre faste kartofler eller 1 stor bagekartoffel(i tynde skiver)
  • 150 g revet mozarella(eller 1 kugle mozzarella)
  • friske kviste rosmarin eller 2 tsk tørret
  • 3 spsk god olivenolie
  • flagesalt og peber

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand og tilsæt olie, salt, mel og ælt i 10 min(brug gerne en køkkenmaskine, da det kræver tid)
  • Lad efterhæve i 1 time under et klæde
  • Vask kartofler og skær i ultra tynde(brug evt. mandolinjern)og skyl i iskold vand og lad tørre på køkkenrulle.
  • Forvarm ovn på 250 grader - gerne på pizzatrin(hvis ovnen har) eller brug en bagesten eller blot skru op på højeste
  • Rul dejen ud - helt tyndt(hver pizza er ca. 30 cm)
  • Fordel creme fraiche, dernæst ost, kartoffelskiver, løg og rosmarin, salt og peber og til sidst olie.
  • Bages i midten af ovnen til sprøde kanter i ca. 8 min.(men hold øje imens)

Mere inspiration på hjemmelavet pizza

PizzafyldPizza snack med pesto og ost

Og ellers er det bare at søge løs herinde, for jeg elsker pizza og derfor finder du mange udgaver herinde, på både de søge og salte af slagen

God fornøjelse

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest