klassisk pasta carbonara

opskrift på en lækker klassisk pasta carbonara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En pasta carbonara er en af italiens bedste pastaretter. Hvis man altså kan vælge? Skal man det? For er der noget de italienere kan, så er det at lave pastaretter med få, men gode ingredienser. Det her er en af dem.

Klassisk pasta carbonara

klassisk pasta carbonara

nem og lækker klassisk pastaret er den her pasta carbonara
Print opskrift
9 minutter
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 400 g pasta -gerne lange spaghettier eller bucatini- en let tykkere spaghetti)
  • 160 g guanciale eller pancetta(alternativt bacon i tern)
  • 3 stk æg
  • 70 g revet parmesan
  • 1 stk æggeblomme(for ekstra cremet)
  • friskkværnet peber
  • evt en smule kogevand fra pastaen

Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i saltet vand til lige præcis al dente(bidefast)
  • Skær kødet i mindre stykker og steg let gyldne
  • Pisk æg, peber, samt ost sammen i en skål
  • Vandet hældes fra den færdige pasta, men gemmes og pastaen kommer over kødet. Vend rundt på mellemvarme mens et par spiseskefulde pastavand kommer over. Tilsæt evt. lidt ekstra for mere cremet sauce. Rør forsigtigt til en cremet pastaret
  • Servér med ekstra parmesanost og evt. frisk basilikum

Her får du en enkel, velsmagende og klassisk pasta carbonara, som bare holder! Den bør laves med tørret pasta og ikke frisk, det fungerer nemlig bedst til den cremede og let fede sauce.

En opskrift på pasta carbonara er faktisk uden fløde, men blot gode mængder æg – og æggeblomme og så selvfølgelig gode mængder med en god og friskrevet parmesan.

 

Flere opskrifter på pasta:

Pasta AlfredoPasta i ovn med kylling og mornaysauce og mange mange flere herinde 🙂

Det er en ganske elsket ret fra det italienske køkken, kendt for den lækre cremede konsistens på trods af den korte ingrediensliste. Ligesom mange andre italienske pastaretter indeholder den blot spaghetti, friskrevet parmesanost (gerne pecorino romano, som er en saltet og hård ost lavet af fåremælk), æg, pancetta( eller oprindeligt guanciale) og gode mængder friskkværnet sort peber.

Den italienske udgave indeholder ingen fløde ej heller løg, som den måske oftes laves herhjemme. Når saucen, som indeholder de piskede æg vendes med den skoldhede og nykogte pasta dannes den bløde og cremede sauce. Det er genial hverdagsmad, da den tager under 25 minutter at lave, men serveres den med en god og fyldig italiensk inspireret salat, og laves med gode ingredienser,  så er det også et godt bud på en gæsteret.

Velbekomme!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Birgitte aasberg

    Før børnene smagte maden sagde de: er det bare det?
    Da de smagte maden var de ellevilde . Retten smager også godt.

    Svar
    • Benedicte

      Ja, i alt sin enkelhed er det bare en nem og smagfuld ret. Jeg er glad for, at den smagte jer. Benedicte :o)

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest