Kødsovs til børn – eller i øvrigt alle andre, som ønsker en lækker og enkel kødsovs – ala bolognese. Der er masser af smag i kødsovsen alligevel, men den er uden diverse former for klumper som børnene (måske) ikke lige har modet på at indtage.

Børn er lige så forskellige som voksne, i forhold til hvor nysgerrige på mad de er. Nogle er til sammenkogte retter med mange ingredienser i. Andre foretrækker den helt overskuelige ret, uden blandede farver og ingredienser. Den her kødsovs  til børn er med udgangspunkt i, at barnet foretrækker den enkle udgave. Sådan har det været med flertallet af mine egne fire børn. Men igen. Børn er forskellige.

Ønsker du at tilsætte grøntsager til den her opskrift på bolognese for børn (og andre) kan du selvfølgelig sagtens tilsætte finthakkede grøntsager, som peberfrugter, blegselleri, squash og forårsløg. I så fald tilsættes det sammen med tomatsaucen.

Opskriften er ganske nem og med få ingredienser, men som det er med de fleste gryderetter  har den godt af at simre. Det bliver den kun bedre af.

Kødsovs til børn

Kødsovs til børn

Kødsovs til børn

Kødsovs til børn

En god grundopskrift på en børne kødsovs som børnene vil elske. Mild, men tilpas krydret og uden diverse grøntsagsstykker
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 500 gram hakket oksekød
 • 1 stk. boullionterning(okse)
 • 3 spsk. tomatpuré
 • 500 ml. tomatpassata(eller hakkede tomater gerne blendet)
 • 3 tsk. tørret oregano
 • 2 spsk. løgpulver(eller et helt fintrevet løg)
 • 4 tsk. hvidløgspulver(eller 2 fed helt fintrevet hvidløgsfed)
 • 1 spsk. engelsk sauce(kan undlades)
 • flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

 • Kom olie eller smør i en tykbundet gryde og brun kødet på høj varme, så det brunes af og ikke koger.
 • Kom krydderier ved(eller frintrevet frisk løg og hvidløg)
 • Vend rundt på høj varme (7 på mit komfur) et par minutter og kom nu tomatpure og herefter hakkede tomater ved. Opløs boullion i 3 spsk. kogende vand og kom i retten. (tilsæt evt. engelsk sauce)
  Lad nu simre under låg i minimum 20 min, men gerne mere.
 • Servér den dampende varme kødsauce med en portion friskkogt pasta eller spaghetti. Kødsovsen er også god som del af en lasagne.
 • Tip. For en mere flydende tomatsauce kan du tilsætte ekstra tomatsauce til retten og herefter smage den til og tilsætte ekstra krydderier, hvis du synes.

Kødsovs til børn

Opskrift på bolognese for børn

Vild med mad? Og vild med mad, som hele familien kan være fælles om at nyde? Så vil du måske være interesseret i nogle af disse opskrifter:

Pasta og laks i cremet sauceCremet pastaret med feta og tomater

Pasta er altid et stort hit, og jeg tror da heller ikke at jeg er stødt på nogle som ikke  holder af at få serveret en god portion dampende varm pasta.

Måske har du tid og lyst til at lave pastaen selv? Her er min gode grundopskrift på hjemmelavet pasta. Pasta som kan laves både med og uden pastamaskine og med og uden hjælp fra junior. Det er sjovt tidsfordriv. hvor man er fælles om at skabe noget. Sammen.

Hjemmelavet pasta med durummel

Kødsovs til børn

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest