Pasta med laks og flødesauce – cremet og let pastaret
Pasta med laks i hvidvinssauce – endnu en dejlig måde at servere den sunde laks på
Retten tager vitterlig ikke meget af din tid at lave og så er det en af de slags måltider som både er gode til hverdag og fest. Jeg ville elske at få sådan en portion laks med pasta serveret. Man bliver ligesom mæt på den der lidt mere lette måde (om om man vil).
Hvis du ellers følger opskriften på pasta og laks i hvidvinssauce er der ellers frit lejde til at variere med hensyn til fyld. Du kan for eksempel vælge at tilsætte friske spinatblade, strimler af peberfrugt, squash eller hvad du foretrækker. Det kommer i så fald i retten samtidig med løgene. Jeg går dog her efter den helt enkle udgave, men det er nu mest fordi jeg serverer den for mit store kuld af unger og en enkelt af dem, har endnu ikke helt luret det der med grøntsager i maden. Men det er på vej. Det kan jeg mærke.
Mere fisk tak!
Får du nok fisk? Vi som familie har helt sikkert ikke fået nok. Indtil nu. 350 gram om ugen bør der indtages af fisk – og de 200 gram af dem bør være den fede fisk, som for eksempel laks. Men det har jeg sat mig for at ændre. Mere fisk tak! Så nu bliver der prøvet opskrifter af i stor stil. For varieres skal der. Ellers går vi kold i det og det er jo ærgerligt, når vi nu er så godt i gang. Laks er så edder tæske sundt og hører tilmed under kategorien “fed fisk”.
Kan en portion pasta med laks i flødesauce – hvidvinssauce serveres for børn?
Ja da. Alkoholen fordamper og efterlader blot et meget mild smag. Så servér den gladeligt for store som små.
Kan jeg bruge forskellige former for fløde?
Ja da. Jeg bruger alt fra kaffefløde, til en cremefine til den helt fede 38 % klassiske fløde.
Pasta med laks og flødesauce
Pasta med laks og flødesauce
Ingredienser
- 500 gram laksefiletter (med/uden skind)
- 2 spsk. olie(eller smør)
- 1 stk. løg (finthakket)
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- 1 dl. hvidvin
- 1 spsk. mel
- 2,5 dl. fløde(alm. fløde eller en med lavere fedtindhold)
- friskrevet parmesan
- 600 gram frisk eller tørret pasta
- salt og peber
- 1 stk. citron(saften heraf)
- evt. persilleblade(kan undlades)
Fremgangsmåde
- Kog pastaen efter anvisning.
- Sæt ovnen på 180 grader. Kom laksestykkerne på en bageplade med bagepapir og drys med salt og peber. Kom i en forvarmet ovn i ca. 12-15 min. (Prøv evt. at løsne lidt af fiskekødet i midten af en filetterne. Er det nemt at trække fra hinanden og fisken ikke længere helt blank er den klar. )
- I en gryde kommes enten olie eller smør. Vend hvidløg og løg heri. Vend rundt til de er gennemsigtige på mellemvarme. Det tager cirka et minut. Kom mel ved og pisk. Tilsæt hvidvin og rør et minuts tid. Kom nu fløde ved og kog op. Hælde den nykogte pasta ved og vend forsigtigt. Fisken kan eventulet pilles fra hinanden og kommes oven på en bund af pasta med saucen eller serveres hel.
- Drys med gavmilde mængder af parmesan og pres lidt citronsaft over og eventuelt persilleblade.
Flere dejlige opskrifter med fisk:
Fisk er godt og fisk er sundt. Ingen fiskedunser uden en god remoulade lignende dip:
Remoulade dip – til fiskefrikadeller
___
Eller hvad med hitretten burger serveret i fiskeudgaven?
Mange madglade hilsner,
Benedicte
0 kommentarer