Hjemmelavet pasta med durummel. Så nemt er det at lave din egen hjemmelavet pasta med durummel hjemme i eget køkken.
Jeg foreslår at du bruger en pastamaskine, men har du ikke en sådan kan du sagtens undvære og bruge håndkraft. Det kræver dog en god portion tålmodighed, hvilket jeg ikke selv besidder, men måske gør du?
Pastaretter
Flere opskrifter på pasta? Hop i køkkenet og kreer din yndlings- pasta- ret. De her kan i øvrigt både laves med og uden hjemmelavet pasta.
Cremet pastaret med feta og tomater, One pot pasta med kalkunbacon, One pot pasta med laks
Hjemmelavet pasta med durummel
Hjemmelavet pasta med durummel
Ingredienser
- 500 gram durummel
- 5 stk. æg
- evt. et par spiseskefulde vand til samle dejen til sidst.
Fremgangsmåde
- Kom mel på køkkenbordet og lav en fordybning - en vulkan om man vil. Kom æg i midten af vulkanen og ælt nu langsomt æggene ind i melet. Lad den samlet dej hvile under et klæde i ca. 30 min.
- Hjemmelavet pasta med durummel i hånden.
- Du kan nu vælge at bruge enten en pastamaskine eller håndkraft. Bruger du håndkraft, rulles dejen ud i et helt tyndt lag af ca. 8 omgange. Du har næppe et køkkenbord med nok plads ellers. Rul tyndere og tyndere og brug en skarp kniv, et pizzahjul eller en klejnesporer til at rulle pastaen ud i pastabånd, i fald du laver tagliatelle. Lad enten pastaen tørre på en snor eller kog med det samme.
Hjemmelavet pasta med durummel på pastamaskine
- Rør dejen samme på samme måde, som lavede du hele processen i hånd.
- Efter pastadejen har hvilet kommer den først ad flere omgange i en lasagnemaskine, så det glattes tilstrækkeligt ud. Det gøres af flere omgange til dejen har en passende tykkelse og glathed, som du er tilfreds med. Kør herefter igennem på en pastabånd maskine - tagliatelle. Den nylavede pasta hænges enten til tørre over en stang eller koges med det samme.
- Pastaen koges i rigeligt og godt saltet kogende vand i et par minutter. Pastaen må endelig ikke få for meget, da den skal have bid - være al dente.
- Tip. Du kan lave din eget lille tørrede pasta køkkenredskab ved at placere en lang grydeske imellem to røreskåle og hænge båndpasta til tørre imellem.
Selvom jeg ikke besidder den helt store tålmodighed, ej heller ikke i et køkken, så vil jeg dog erkende, at hjemmelavet pasta er noget af det hyggeligste at lave selv. Ikke mindst er det noget så tilfredsstillende at trylle sin egen pasta frem.
Tør jeg antyde, at man bliver lidt halvstolt, når man står med det færdige resultat? Anyway, bruger du en pastamaskine er det selve processen, hvor pastaen bliver mere og mere formet, som glæder mig.
Hjemmelavet pasta
Du kan selvfølgelig servere en portion dampende varm hjemmelavet pasta med lige det fyld og sauce, som du foretrækker, men personligt er jeg til den helt enkle udgave. Med en god grøn basilikumpesto. Det er meget enkelt, men bruger du din yndlingspesto og slutter af med en god friskrevet parmesanost og blade af basilikum? Ja, så er måltidet så enkelt og dog så spækket med smag.
Det med at lave sin egen pesto gør jeg sjældent. Det hænder, men jeg køber den lige så gerne. Alle børnene er vilde med pesto og det er derfor en god måltidssredder i hverdagen. Har jeg for eksempel ikke lige styr på, hvad vi skal have til middag kan grundingrediensen være… pesto. Pande eller ovnstegt kylling med pesto, pasta med pesto, sågar ristet brød med pesto. Pesto redder dagen!
0 kommentarer