Koldhævede chiaboller – nem opskrift på hjemmebagte boller med chiafrø. Så super nemme at gå til, at det næsten er en skam at lade være! Den lave gærmængde giver nogle chiaboller, som holder sig friske i et par døgn og samtidig smager dejligt flækket og ristet på tredjedagen.
God fornøjelse …
Koldhævede chiaboller
koldhævede chiaboller
Ingredienser
- 10 gram gær
- 4 dl kølig vand fra hanen
- 1 nip salt
- 1 spsk honning
- 500 gram hvedemel
- 2 spsk chiafrø
drys
- ekstra chiafrø
- vand
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand.
- Tilsæt øvrige ingredienser og rør med en ske.
- Kom låg på og sæt på køl natten over- eller ca. 8 timer
- Sæt nu 10 klatter med dej på en bageplade
- Kom en teskefuld vand på hver bolle og drys med chiafrø
- Varm ovnen på 220 grader ved varmeluft og lad bollerne hvile i de 10 -12 minutter som det tager.
- Bag bollerne i ca. 12-14 minutter i midten af ovnen til gyldne og sprøde
Opskrifter på hjemmebag
Det holder altså. Det der med at bage sine boller og brød selv. Og den her opskrift på hjemmebagte chiaboller er tilmed så ekstra nem, da dejen ikke behøver at æltes i længere tid eller kan laves uden køkkenmaskine.
Næ, dejen røres blot sammen, sættes på køl og hviler. Den klarer næsten arbejdet selv. Rart ikke? Med lidt køkkenhjælp 🙂
Jeg bager lige så gerne de her koldhævet boller i weekenden, som jeg gør i hverdagen. De er nemlig også helt perfekte i madpakken. Så rører jeg dejen sammen lige efter aftensmad(når man alligevel har gang i køkkenet), sætter på køl og lader dejen hvile natten over. Den gode mængde honning giver dejen noget at arbejde. Sukkeret her er guld værd.
Så snart jeg står op tænder jeg ovnen, sætter klatter af bolledejen på bagepladen og sender i ovnen, når den er varm. Så er der både til madpakken og til hverdagsmorgenmaden. Det hitter!
Her er nogle opskrifter du også kan prøve af?
Koldhævede skagenslapper, Koldhævede sesamboller
Mange hilsner fra Benedicte
0 kommentarer