Koldhævede squashboller

Opskrifter på brød

Koldhævede squashboller – er en opskrift på hjemmebagte boller med squash, helt perfekt til dig som er på jagt  efter en ganske nem opskrift på koldhævde squashboller.

De her boller er perfekte til morgenmaden, til bruncbordet, som et sundt mellemmåltid eller som tilbehør til aftensmaden!

Når dejen koldhæves, får du nogle boller som holder sig ganske saftige i lang tid på grund af den mindre gærmængde og selvfølgelig de revne squashstykker, som giver de mest saftige og koldhævede squashboller. Jeg bager dem gerne igen og igen og synes at opskriften er ganske god at have ved hånden. For jeg elsker at bage med squash, for det er da herligt at komme grøntsager … i bagværk!

 

Koldhævede squashboller

De koldhævede squashboller er egenlig ret nemme at lave, da dejen blot røres sammen og dernæst sættes på køl. For så er det nemt lige at smække dem i ovnen næste morgen. Men dejen kan selvfølgelig også røres om morgenen og så bages om eftermiddagen. Så har man lige til den der lille eftermiddagsult eller til aftensmaden, som tilbehør til suppe eller ostebord måske?

Squash tilfører saft og væde til bollerne og samtidigt fibre og vitaminer og det er jo ikke værst, vel?

Koldhævede squashboller

Koldhævede squashboller

koldhævede squashboller

Print opskrift Pin opskrift
9 timer
Antal: 15 boller

Ingredienser

  • 12 gram gær
  • 4 dl vand
  • 580 gram hvedemel
  • 1 dl kerner- fx. solsikke, græskar, hørfrø
  • 1 squash alm størrelse - ca. 300 g
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk olie

Fremgangsmåde

  • Brug gerne en køkkenmaskine - men håndkraft kan også bruges. Opløs gør i vandet
  • Riv squash groft eller helt fint(jeg bruger råkostsiden)Pres en anelse af væden ud imellem håndfladerne. Tilsæt mel, kerner, olie og salt og ælt grundigt til dejen slipper
  • Dæk med et klæde og sæt på køl i ca. 7-8 timer
  • Med en spiseske sættes ca. 14 klatter på bagepapir. Varm ovnen til 230 grader.
  • Lad bollerne hvile på bagepapir, mens bagepladen varmer op i ovnen. Du kan nu bruge dampovn eller blot sætte et ildfast fad med fad i bunden af ovnen(fungerer som dampovn)når bollerne bages
  • Bages i midten af ovnen i ca. 12 min til gyldne og sprøde

Noter

Koldhævede squashboller

Den koldhævede dej på squashboller ser sådan ud efter en nat på køl

De koldhævede squashboller er ikke kun lette at lave. De er også fyldt med smag og gode sager. Nyd dem med salt pålæg eller sød pålæg. Alt fungerer, synes jeg.

Andre opskrifter på hjemmebag

Koldhævede boller med kefirKoldhævede boller

Det glæder mig så meget at du har fundet din vej til mit madunivers, hvor jeg deler opskrifter på både madopskrifter og hjemmebagte boller som de her. Ønsker du en mail direkte i din indbakke, når der er ny opskrift herinde fra, så er du velkommen til at “abonnere på blog” på forsiden 🙂

Jeg håber vi høres ved,

Hilsen Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest