Koteletter i fad med bacon og flødeost naturel

Koteletter i fad med bacon og flødeost naturel er en god familiehitter herhjemme. Retten er ikke tidskrævende i sig selv, men bliver lidt af en festmåltid, serveret med f.eks. kartoffelmos eller ris og en god salat. 

Koteletter er ikke det jeg laver mest af  herhjemme, men det er i grunden en skam, for tilberedt rigtigt smager det jo super godt. Koteletter skal ikke steges for meget, så bliver de hurtigt tørre. Giv dem et minuts tid på hver side og sæt i ovnen i den lækre sovs.

De her koteletter i fad med flødeost naturel får en cremet sovs fra flødeosten.

Koteletter i far med flødeost naturel

 

koteletter med bacon og flødeost naturel

koteletter i fad med flødeost naturel

Antal 4

Ingredienser

  • 4 stk. koteletter
  • 2 stk. peberfrugt(grofthakket)
  • 1 stk. løg(grofthakket)
  • 2 fed hvidløg(fintahkket)
  • 150 gram bacontern
  • salt/peber
  • 400 gram tomatpassata eller pizzasauce(dvs. uden store klumper)
  • 150 gram flødeost naturel

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft. Skær peberfrugter og løg i grove stykker.

  2. FInthak hvidløg.

  3. Varm en stegepande med olie eller smør. Vend grøntsagerne i et par minutter på mellemvarme. De skal ikke blive mørke, blot blødgøres en smule. Læg i et ovnfast fad.

  4. Steg kotelletter et minuts tid på hver side. Læg i faden på grøntsagerne. Kom bacontern på panden og vend et par minutter til de bliver let gyldne. Kom over kødet i fadet.

    Krydr med salt og peber.

  5. Kom tomat og flødeost i panden. Kog det op og rør, til der ikke er klumper af flødeost. Kom over fadet.

  6. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til sovsen bobler.

koteletter i fad med floedeostnaturel

Ingredienser til retten

koteletter i fad med flødeostnaturel

Inden sovsen kommer over retten, ser den sådan ud.

En helt anden udgave af koteletter i fad er denne her sag, hvor det ligger i en sovs af karry og æbler. Det er god og anderledes måde, hvis det skulle prøves?

Koteletter i fad med karry og æbler

Børn i køkkenet:

Koteletter i fad er en fin ret at sætte børnene til at lave- med eller uden voksenhjælp. Retten kræver ikke lang tid at forberede og der er ikke så meget der skal hakkes.

Det er min erfaring, at man ikke skal lave for avanceret opskrifter, når det er børnene der står for madlavningen. Kort, simpelt og godt, så er opmærksomheden nemmere at holde for for det mindre og det større barn.

I kan også gå sammen om at lave maden. F.eks. lade en stå for “hakkeriet”, en stå for de varme pander osv.

Grovarbejdet, som f.eks. kartoffelmos(hvis man laver det som tilbehør til koteletter i fad) er ikke det mest spændende arbejde for junior. Det er tidskrævende og kræver at man er grundig. Lad børnene lave de nemme og “lige til at gå til”- opgaver. Så kører det!
Opskrifter som børnene ka stå enten helt, eller delvis for?

Hvad med denne her? Sprøde chili cheese tops, som mange børn vil synes er sjovt at lave, da det er rent “fast-food”! : sprøde chili cheese tops

Eller denne her Kylling i cola… fordi at det er sjovt at få lov til at komme sodavand…. i maden….!

Kylling i cola

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.