De her ovnbagte kartoffelbåde er helt perfekte som tilbehør til de fleste slags retter. Fra stegt kylling til burger, bøffer, fisk. Bare til alt.
De er også børnenes favoritspise, når det kommer til ovnbagte kartofler og så kan krydderierne varieres i det uendelige. De kan gøres helt krydret og stærke ved at tilsatte chili, eller laves godt krydret, men uden at være for stærke, som i de her ovnbagte kartoffelbåde.
Det er også en af de mange gode opskrifter som efterlader et minimum af opvask. Og det er da skønt. Jeg kommer kartoffelbåde på en bageplade og fordeler her på olie og krydderier på. Så er de ovnbagte kartofler så nemme.
For ekstra sprøde kartoffelbåde bager du dem i lidt længere tid og for lidt mindre gyldne, i kortere tid. Det er op til dig.
Krydderier til kartoffelbåde ovn
I den her opskrift har jeg brugt paprika, barbecue, salt og løg- og hvidløgspulver. Har du ikke dem på lager kan der varieres. Måske foretækker du oregano, timian, rosmarin? Det er også aldeles fremragende.
Ovnbagte kartoffelbåde
Ovnbagte kartoffelbåde
Ingredienser
- 600 gram kartofler(gerne kartofler som er velegnet til bagning)
- 6 spsk. olie
- 4 tsk. paprikapulver
- 4 tsk. barbecuepulver
- 3 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. løgpulver
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Skær kartoflerne i både.
- Fordel på en bageplade med bagepapir, sådan at der er luft i mellem hver enkelt.
- Fordel nu olie over dem alle og dernæst pulver.
- sæt i ovnen på 200 grader ved varmeluft. Kig undervejs, måske skal der skrues ned. Tages ud af ovnen, når de alle er sprøde, gyldne og let rynkede.
Du vil måske interesseret i nogle af de her opskrifter
Knuste kartofler, Bagte babykartofler med citronsaft
Benedictes mad på de sociale medier:
Du er meget velkommen til at finde alle mine nyester opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram.
Eller du kan gøre som andre før dig og skrive din mail op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Helt kvit og frit 🙂
0 kommentarer