Kylling i fad med flødekartofler.
Ovnbagt kylling med kartofler. Sådan en ovnret, som passer sig selv og gør det super dejligt og enkelt at servere en dejligt måltid mad. Ret nemt.
Retten her kræver ikke et fyldt varelager og det er en af de koncepter jeg er ret vild med. At mad kan laves uden det store forråd af eksotiske madvarer. Sådan må det i hvert fald gerne være herhjemme en gang imellem. Så passer det til tid og overskud.
Med fire hjemmeboende børn og med masser af sportsaktiviteter som gør, at nogle eftermiddage kan være lidt pressede, er det her lige en ret til de dage.
Alle ingredienser kommer i fadet, sættes i ovnen og sættes i gang. Så er der tid til at koncentrere sig om andre ting end at lige lave mad. Den dag i hvert fald. Så skærer jeg en stribe grøntsager og kommer i skåle og maden er klar. Love it!
Kylling i fad med flødekartofler
Kylling med kartofler i flødesovs
Ingredienser
- 1 kg kartofler( i tynde skiver)
- 200 gram frisk spinat
- 500 gram kyllingebryst
- 3 tsk. røget paprika
- 2 poser mozarella(friske mozarellakugler)
- 2 dl fløde
- 1 dl mælk
- 2 tsk. paprika
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler i tynde skiver. Smør et fad med olie og læg kartoffelskiver på.
- Kom de friske spinatblade over kartoffelskiverne.
- Skær kyllingebryst i skiver på ca. 2 cm. Vend med paprika og kom over spinaten. Drys med paprika, salt og peber.
- Hæld væden fra de to poser mozarella og skær i skiver. Kom over retten.
- Kom mælk og fløde over retten.
- Tænd ovnen på 180 grader og sæt fadet ind i midten af ovnen i ca. 35-45 minutter til kartofler og kød er mørt og færdigstegt.
Kylling med kartofler
Du vil måske også være interesseret i:
Kylling er favoritterne i mange hjem. Også vores. Om det er kyllingebryst eller en hel kylling er lige meget. Bare kylling. Det kan varieres i det uendelige.
Der er dage, hvor kyllingen gerne må tilberedes helt enkelt og bare sange mørt og lækkert. Og ja, det der med kylling kan være lidt svært er været min erfaring. I hvert fald, hvis man går efter det bedste resultat. Et mørt stykke kyllingekød, som ikke er det mindste tørt. Derfor har jeg såmænd lavet et indlæg til dig. En manual til, hvordan du ender med at få det bedste resultat. Hver gang. Det kan du se mere om i linket nedeunder:
Mør kylling – sådan får du et perfekt resultat
Har du en stegeso i køkkenskabet er det bare om at hive den frem. Den er for god til at stå og samle støv. Se her, hvordan kylling+stegeso+og æblejuice giver det bedste resultat.
Mør kylling med æblejuice i stegeso
Er du til en krydret kyllingeret? Servér kyllingen med den her over lækre teriyaki sauce. Det holder!
Kyllinge sticks med teriyaki sauce
Tak fordi du læste med. Det glæder mig meget. Du kan også finde mig på de sociale medier, som Facebook og instagram, hvis du vil se mere:)
Kh, Benedicte
0 kommentarer