Kylling i pikant flødesovs

Hverdagsmad til store og små

Kylling i flødesovs med hakkede tomater og grøntsager

Jeg er vild med den her opskrift på kylling i den lækreste sovs mikset med grøntsager.  Og det er den øvrige familie i øvrigt også. Den smager virkelig skønt og er ganske nemt at smække sammen. Jeg tilsætter en anelse pikantost til sovsen, for det er med til at give god smag. Brug den fløde du foretrækker. Jeg bruger gerne en 18 % fløde, men du kan sagtens bruge den helt fuldfede 38 % eller sågar en med lavere fedtindhold.

Når først ingredienserne er hakket, er det blot at stege det hele i en pande. Det giver en ret lækker creme sovs, som smager rigtigt godt med enten pasta, ris eller kartoffelmos. På den måde får man mest glæde af sovsen. Intet må gå til spilde, vel?

Sådan laver du denne her opskrift på kylling i flødesovs med grøntsager og pikantost. Opskriften rækker til cirka fire personer. Har du rester, smager den også dejligt opvarmet dagen derpå. Du kan i øvrigt variere både mængde, samt variere i de grøntsager du bruger.  Broccoli, blegselleri, gulerødder og blomkålsstykker kan også bruges.

 

Kylling i flødesovs

Kylling i flødesovs

Kylling i flødesovs

cremet ovnret med kylling og bacon i den lækreste fløde- tomatsovs.
Print opskrift Pin opskrift
55 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 150 gram bacon
  • 2 stk. løg(grofthakket)
  • 500 gram kyllingebryst eller inderfilet
  • 4 fed hvidløg
  • 3 stk. peberfrugter- jeg brugte røde og gule, men alle farver er gode
  • 800 ml. tomatpassata eller hakkede tomater
  • 2 tsk. sukker
  • 1 stk. grøntsags eller kyllingeboullion
  • 2 tsk. tørret chili
  • 5 tsk. provence krydderier eller en blanding af timian, oregano, rosmarin,
  • 6 spsk. pikantost
  • 3 dl. fløde - 18 % eller 38 %
  • salt og peber
  • evt lidt vand

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg og peberfrugter.
  • Steg bacontern gyldne på en pande. Sæt til side. Steg grøntsager på mellemvarme i et par minutter. Løg og hvidløg skal ikke brunes, blot steges gennemsigtige. Kom kylling i tern ved og vend rundt et par minutter til de tager lidt farve.
  • Tilsæt bacontern, tomatpassata/hakkede tomater, boullion, sukker, chili og krydderier. Lad simre i fem minutter.
  • Kom fløde og pikantost ved og læg igen låg på. Lad simre i ca.5 -10 minutter. Smag til og servér med ris, pasta, kartoffelmos eller blot almindelige spisekartofler. Krydr retten til sidst. Mangler den krydderier, styrke eller lignende?

Andre opskrifter

Kylling på grøntsagsbundKylling på grøntsagsbundOvnbagt Italiensk kylling

Kylling i flødesovs

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest