Italiensk kylling som mørnes ved at bankes let med en kagerulle og vendes med citronsaft og krydderier. Det er i alt sin enkelhed det der laver den skønne smag i den her opskrift på italiensk kylling.
Den bedste opskrift på italiensk kylling med tomater og rødløg. En dejlig og nem ret med kylling og krydderurter
Italiensk kylling med citron
Når der er kylling på menuen herhjemme er det ganske ofte den her opskrift der kommer i brug. Har du krydderierne på hylden kan du nemt trylle helt og almindelige stykker af kylling om til de lækreste bidder med masser af smag.
Inden kyllingen vendes med krydderier og citronsaft kommer jeg stykkerne i en pose og giver dem et par tryk med kagerullen. Hvorfor? Det tvangsmørner kødet og gør det ikke detto mindre nemmere for de herlige krydderier at trænge ind i kødet. Citronsaft hjælper også med hertil. Mikset af alle smagene, de fine skiver af rødløg og cherrytomater, som lige akkurat ikke er åbne holder altså.
Jeg serverer gerne retten med et godt brød, en stor bowle med salat og måske lidt friskkogt pasta vendt med pesto.
Italiensk kylling
Italiensk kylling
Ingredienser
- 2 stk. kyllingebryst(ca. 400 gram)
- 2 tsk. flagesalt
- 2 tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. frisk timian(alternativ tørret)
- 2 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. paprikapulver
- 4 stk. hvidløgsfed(finthakket)
- 3 spsk. olie(til kryddermarinaden)
- 0,5 stk. citron(saften heraf)
- 1 lille rødløg(grofthakket)
- 6 stk. cherrytomater
- 4 spsk. olie(halvdelen til at smøre fadet ved den anden halvdel drysses over inden fadet stilles i ovnen)
Fremgangsmåde
- Bank kyllingebryst bed at komme i en dybfrostpose og bank let med en kagerulle. Bank på begge sider til kødet er blevet fladt.
- Krydr med salt og peber. Kom i en skål.
- Kom timian, oregano paprika, hakket hvidløg, olie og citronsaft ved.
- Indstil ovnen på 180 grader(varmeluft) eller 200 alm. ovn.
- Kom yderligere olie i et ovnfast fad. Fordel rødløg i buden, kom kyllingestykker med krydderiblandingen ovenpå. Fordel tomater. Drys med restreden olie. Dæk med folie eller bagepapir og steges i midten af ovnen i ca. 10 min. Folien/bagepapir tages af og kylling steges yderligere i ca. 10 min til overfladen har fået lidt farve.
- Drys evt. friske basilikumblade eller oreganokviste over ved servering.
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Kylling er vist ret populært derude og vi er mange der har det på menuen flere gange om ugen. Kyllingekød kan varieres i det uendelige, måske mere end andre former for kød. Det er samtidig et magert stykke kød og tilberedt som det bør, er det på trods af det lave fedtindhold et saftigt og mørt stykke fjerkræ. Herinde på bloggen ligger der adskillelige opskrifter med kylling efterhånden, men udvælge mine favoritter?Det kan jeg ikke.
Det her er bare et mindre udpluk af dem.
Grillet spicy kylling, Grillet kylling med pesto, Kylling med nachos panering
Tak fordi du kigger forbi – det gør mig rigtig glad. Jeg håber da på, at du bliver lige så begejstret for opskriften som jeg er:)
Spørgsmål til retten, tilføjelser eller andet? Skriv gerne en kommentar herinde på opskriften. På den måde kan alle få glæde af den.
Mange hilsner,
Benedicte
Rigtig velsmagende marinade og dejligt at der kommer væde, som var gode til risene. Den ret må prøves igen 😊.
Dejligt at høre😊 Tak for det- den er nemlig rigtig velsmagende, synes vi også herhjemme 👍🏻
Hilsen Benedicte
Det er noget af det nemmeste jeg har lavet og det er noget af det bedste jeg har smagt…jeg brugte dog saften af en hel citron og lavede det hele parat et par timer før det kom i ovnen,så måske har citronsaften også stået og marineret kødet..men mega lækkert
Dejligt at høre😊
Jeg synes også den er så nem og dejlig. Og ja, det er bestemt ikke ringe at lade kyllingen stå lidt, hvis man har tiden til det.
Hilsen Benedicte
Hvad mener du med “pasta vendt med pasta”?🤔🤔🤔
😉 tak 🙂