Ovnbagt Italiensk kylling

Hverdagsmad til store og små

Italiensk kylling som mørnes ved at bankes let med en kagerulle og vendes med citronsaft og krydderier. Det er i alt sin enkelhed det der laver den skønne smag i den her opskrift på italiensk kylling. 

Den bedste opskrift på italiensk kylling med tomater og rødløg. En  dejlig og nem ret med kylling og krydderurter

Italiensk kylling

 

Italiensk kylling

Italiensk kylling med citron

Når der er kylling på menuen herhjemme  er det ganske ofte den her opskrift der kommer i brug. Har du krydderierne på hylden kan du nemt trylle helt og almindelige stykker af kylling om til de lækreste bidder med masser af smag.

Inden kyllingen vendes med krydderier og citronsaft kommer jeg stykkerne i en pose og giver dem et par  tryk med kagerullen. Hvorfor? Det tvangsmørner kødet og gør det ikke detto mindre nemmere for de herlige krydderier at trænge ind i kødet. Citronsaft hjælper også med hertil. Mikset af alle smagene, de fine skiver af rødløg og cherrytomater, som lige akkurat ikke er åbne holder altså.

Jeg serverer gerne retten med et godt brød, en stor bowle med salat og måske lidt friskkogt pasta vendt med  pesto.

Italiensk kylling

Italiensk kylling

Ovnbagt kylling med tomater, rødløg og krydderurter. Den skønneste italienske kylling, som samtidig er dejlig nem.
Print opskrift Pin opskrift
45 minutter
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingebryst(ca. 400 gram)
  • 2 tsk. flagesalt
  • 2 tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. frisk timian(alternativ tørret)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprikapulver
  • 4 stk. hvidløgsfed(finthakket)
  • 3 spsk. olie(til kryddermarinaden)
  • 0,5 stk. citron(saften heraf)
  • 1 lille rødløg(grofthakket)
  • 6 stk. cherrytomater
  • 4 spsk. olie(halvdelen til at smøre fadet ved den anden halvdel drysses over inden fadet stilles i ovnen)

Fremgangsmåde

  • Bank kyllingebryst bed at komme i en dybfrostpose og bank let med en kagerulle. Bank på begge sider til kødet er blevet fladt.
  • Krydr med salt og peber. Kom i en skål.
  • Kom timian, oregano paprika, hakket hvidløg, olie og citronsaft ved.
  • Indstil ovnen på 180 grader(varmeluft) eller 200 alm. ovn.
  • Kom yderligere olie i et ovnfast fad. Fordel rødløg i buden, kom kyllingestykker med krydderiblandingen ovenpå. Fordel tomater. Drys med restreden olie. Dæk med folie eller bagepapir og steges i midten af ovnen i ca. 10 min. Folien/bagepapir tages af og kylling steges yderligere i ca. 10 min til overfladen har fået lidt farve.
  • Drys evt. friske basilikumblade eller oreganokviste over ved servering.

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter

Kylling er vist ret populært derude og vi er mange der har det på menuen flere gange om ugen. Kyllingekød kan varieres i det uendelige, måske mere end andre former for kød. Det er samtidig et magert stykke kød og tilberedt som det bør, er det på trods af det lave fedtindhold et saftigt og mørt stykke fjerkræ. Herinde på bloggen ligger der adskillelige opskrifter med kylling efterhånden, men udvælge mine favoritter?Det kan jeg ikke.

Det her er bare et mindre udpluk af dem.

Grillet spicy kyllingGrillet kylling med pestoKylling med nachos panering

Italiensk kylling

Tak fordi du kigger forbi – det gør mig rigtig glad. Jeg håber da på, at du bliver lige så begejstret for opskriften som jeg er:)

Spørgsmål til retten, tilføjelser eller andet? Skriv gerne en kommentar herinde på opskriften. På den måde kan alle få glæde af den.

Mange hilsner,

Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

6 Kommentarer

  1. Birgitte

    Rigtig velsmagende marinade og dejligt at der kommer væde, som var gode til risene. Den ret må prøves igen 😊.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre😊 Tak for det- den er nemlig rigtig velsmagende, synes vi også herhjemme 👍🏻
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Bodil Simdt

    Det er noget af det nemmeste jeg har lavet og det er noget af det bedste jeg har smagt…jeg brugte dog saften af en hel citron og lavede det hele parat et par timer før det kom i ovnen,så måske har citronsaften også stået og marineret kødet..men mega lækkert

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre😊
      Jeg synes også den er så nem og dejlig. Og ja, det er bestemt ikke ringe at lade kyllingen stå lidt, hvis man har tiden til det.
      Hilsen Benedicte

      Svar
  3. Carsten Hansen Bjørn

    Hvad mener du med “pasta vendt med pasta”?🤔🤔🤔

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest