lækker æblekage med sprød smuldredej

Den her æblekage uden æg er med en skøn smuldredej, som smager mildt af kanel. 

Og sagen er den, at der var 11 års fødselsdag i huset og pludselig synes jeg, at kagebuffeten manglede… æblekage. Og køleskabet var tømt for æg og haven bugnede af æbler. Derfor denne æblekage uden æg, men med en lækker sprød smuldredej med mandler.

Jeg har før bagt mange slags æblekager med smuldredej, men den her. Den slår dem alle. Der er let bid i på grund af mandlerne. Det giver bare den skønneste smag.

Smør et tærtefad og fordel æblebåde. Vend den enkle dej med lidt grofthakkede mandler, det giver en sprød og lækker dej. Fordel den rå dej over de rå æblebåde, som du har fordelt i et ildfast fad, for eksempel et tærtefad.

Den her æblekage med smuldredej bliver tilføjet til min top fem æblekageliste og kommer til at dele førstepladsen med den her skønne kage, som er lige så nem som den her med smuldredej, Verdens bedste æbletærte

 

æblekage uden æg

Opskrift på æblekage med smuldredej

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. æbler( I både)
  • 100 gram smør(blødt)
  • 100 gram mel
  • 100 gram sukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 60 gram mandler(grofthakkede- en lille håndfuld)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 190 grader/175 grader varmeluft. Skær æbler i både. Hvis skrællen er grim eller tyk, kan du skrælle dem. Er skrællen pæn, kan du bruge den også.

  2. Kom 2 spsk. sukker fra og vend med kanel. Bland sukker, mel, havregryn, smør og grofthakkede mandler.

  3. Kom æblebåde i et smurt fad.

  4. Drys 1 spsk. stødt kanel over.

  5. Kom dejen over æblerne. Drys med de 2 spsk. kanelsukker over kagen. Sæt i ovnen i ca. 30 min.

 

Æblekage uden æg

æblekage uden æg

Æbler, æbler, æbler…

Vi har så mange æbler herhjemme. Da vi overtog huset her, stor der to store æbletræer. Det ene er et podet træ med to æblesorter og det andet er det lækreste æbletræ med ananasæbler. Masser af ananasæbler. De er så søde og lækre og det gode ved dem er at de ikke behøver at blive skrællet inden brug. Skrællen nærmest koger ud, når de bliver bagt eller kogt.

Flere æblekager?  Yeah, ikke?

Måske den her:

Fordi den er så lækker og er bagt i mindst en million gange:

Verdens bedste æbletærte

Eller denne her, fordi makroner og æble er så fint et miks:

Den lækreste varme æblekage med makronfyld

 

Kh, Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.