Den her æblekage uden æg er med en skøn smuldredej, som smager mild af kanel.
Og sagen er den, at der var 11 års fødselsdag i huset og pludselig synes jeg, at kagebuffeten manglede… æblekage. Og køleskabet var tømt for æg og haven bugnede af æbler. Derfor denne æblekage uden æg, men med en lækker sprød smuldredej med mandler.
Jeg har før bagt mange slags æblekager med smuldredej, men den her. Den slår dem alle. Der er let bid i på grund af mandlerne. Det giver bare den skønneste smag.
Smør et tærtefad og fordel æblebåde. Vend den enkle dej med lidt grofthakkede mandler, det giver en sprød og lækker dej. Fordel den rå dej over de rå æblebåde, som du har fordelt i et ildfast fad, for eksempel et tærtefad.
Den her æblekage med smuldredej bliver tilføjet til min top fem æblekageliste og kommer til at dele førstepladsen med den her skønne kage, som er lige så nem som den her med smuldredej, Verdens bedste æbletærte
Opskrift på æblekage med smuldredej
Æblekage uden æg med sprød smuldredej
Ingredienser
- 4 stk. æbler( I både)
- 100 gram smør(blødt)
- 100 gram mel
- 100 gram sukker
- 50 gram finvalsede havregryn(kan undlades)
- 1 spsk. stødt kanel(er den stærk en smule mindre)
- 2 spsk. kanelsukker(sukker og kanel blandet)
- 60 gram mandler(grofthakkede- en lille håndfuld)
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader/175 grader varmeluft. Skær æbler i både. Hvis skrællen er grim eller tyk, kan du skrælle dem. Er skrællen pæn, kan du bruge den også.
- Bland sukker, mel, havregryn, smør og grofthakkede mandler.
- Kom æblebåde i et smurt fad.
- Drys 1 spsk. stødt kanel over - er det en meget stærk kanel anbefaler jeg mindre.
- Kom dejen over æblerne. Drys med 2 spsk. kanelsukker over kagen. Sæt i ovnen i ca. 30 min. til overfladen er gylden og sprød.
Æblekage uden æg
Æbler, æbler, æbler…
Vi har så mange æbler herhjemme. Da vi overtog huset her, stod der to store æbletræer. Det ene er et podet træ med to æblesorter og det andet er det lækreste æbletræ med ananasæbler. Masser af ananasæbler. De er så søde og lækre og det gode ved dem er at de ikke behøver at blive skrællet inden brug. Skrællen nærmest koger ud, når de bliver bagt eller kogt.
Flere æblekager? Yeah, ikke?
Måske den her:
Fordi den er så lækker og er bagt mindst en million gange:
Eller denne her, fordi makroner og æbler er så fint et miks:
Den lækreste varme æblekage med makronfyld
Kh, Benedicte
Hej Benedicte. Det lyder som en dejlig kage. Kan man mon ikke lave den helt klar og fryse den ned, så man kan vente med at bage den til den skal bruges?
Hejsa,
Det tænker jeg bestemt er et forsøg værd. Det tror jeg godt man kan
God fornøjelse😊
Hej.
Hvor meget havregryn skal der i dejen ☺️?
Hejsa! Tak for dit spørgsmål- godt du er vågen 🙂 Blot 50 gram, men det kan faktisk undlades. Begge dele går lige godt. Mange hilsner Benedicte