Verdens bedste æbletærte

Opskrifter på kager

Verdens bedste æbletærte.

Absolut nok den kage der er blevet bagt flest kage herhjemme. I mange år. Den er vildt hurtig at røre sammen og smide i et smurt tærtefad og ind i ovnen.

æbletærte med kanel

verdens bedste æbletærte

verdens bedste aebletaerte

 

Verdens bedste æbletærte indeholder følgende:

verdens bedste æbletærte

Den her opskrift på den bedste æbletærte er meget populær derude og det forstår jeg godt. Den er meget hurtig og nem at gå til og smager fantastisk .
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 10 portioner

Ingredienser

  • 2-3 stk æg - 3 hvis mindre og 2 hvis store æg
  • 190 gram sukker
  • 120 gram blødt eller smeltet smør
  • 140 gram hvedemel
  • 3-4 stk æbler(det kommer ikke så nøje, da kagen bliver mere saftige desto tættere æblebådene lægges)
  • 4 spsk. kanelsukker - til drys
  • evt. lidt perlesukker- til drys
  • evt. lidt mandelsplitter- til drys

Fremgangsmåde

  • Pisk æggene og sukker
  • Kom det bløde smør ved og pisk
  • Kom mel ved og pisk grundigt.
  • Smør et tærtefad på ca. 30 cm I diameter med smør og kom dejen heri.
  • Æblebåde placeres på kagen og drysses med kanelsukker
  • Bages i midten af ovnen på 200 grader ved alm over/under varme og 180 grader ved varmeluft i ca. 35-40 minutter til kagen er gylden.
  • Den kan spises lun eller kold og smager skønt med enten creme fraiche, flødeskum, eller vaniljeis. Du bestemmer...

Noter

verdens bedste æbletærte er så nem at lave. Drys med kanelsukker for den skønneste smag.

Æbletærte med kanel

Der er bare nogle ting der holder- såsom madvarer der bare spiller sammen. Kanel og æble er en af dem. Det fremhæver smagen i æblerne og giver en frisk sødme til æbletærten og i det hele taget æblekager.

Æbletærte med creme fraiche eller æbletærte med flødeskum. Se det miks er heller ikke så ringe. Derfor anbefaler jeg da også, at du server en god spiseske iskold creme fraiche eller flødeskum til et stykke af verdens bedste æbletærte. Det holder altså.

Tip

Ovenpå kanelsukker-blandingen kan du også drysse mandelssplitter eller perlesukker. Eller drysse nøddestykker? Du kan også helt lade være og servere æbletærten lige som den er  🙂

Er du i øvrigt lige så begejstret  for kager med æbler som jeg er? Så se nogle af de her opskrifter. Mon ikke der er en eller to af dem der kunne friste?

Æblekage med mascarpone creme.

Nem og lækker æblekage

Lækker bagt æblekage i lag

Tak fordi du læste med.

Og bon appetit (giv gerne en melding om det her også kunne kandidere til at blive DIN favoritkage?)🍎🍏

Du er mere end velkommen til at smide en kommentar eller give min opskrift stjerner, så andre læsere kan få fornøjelsen af dem 🙂

KH, Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

26 Kommentarer

  1. Helle

    Den blev supergod, 💌er sensitiv overfor gluten. Så skiftede hvedemel ud med en blanding af boghvedemel, havremel og lidt sigtet speltmel…. Tilsatte lidt natron og bagepulver for at kompensere for den manglende hæveevne. Brugte 6 æbler, hvilket bestemt ikke var for meget.
    Det endte med en superlækker kage som hele familien glad spiste af.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Bare dejligt at høre – og super godt tip med at skifte ud i melsorterne, sådan at alle kunne “tåle” den.

      tak for beskeden, mvh. Benedicte😊

      Svar
  2. Julie Christensen

    Hej

    Hvis jeg bager nogle stykke ad gangen, vil du så anbefale at fryse dem ned inden i bages i ovnen eller lave dem færdige og så fryse dem?

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa,
      Så vil jeg klart anbefale dig at bage dem færdige for så at fryse dem ned. De kan så serveres kolde eller lunes let – helst i mikroovn 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
      • Trine Auerbach

        Super fantastisk kage..tilsætter chokolade knapper, marcipan i dejen og hakkede mandler ovenpå æblerne. 😋

        Svar
        • Benedicte Thrane

          Det var da bare dejligt at høre – og super tip med lækkerier i dejen. Tippet er hermed givet videre…
          Mange hilsner Benedicte😊

          Svar
  3. Eva

    Super nem og lækker æbletærte!
    Min familie elskede den, og det er bestemt ikke sidste gang den skal laves. Den er ekstra lækker med friske æbler fra havens æbletræ, som bugner i øjeblikket.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre at den glæder jer alle derhjemme. Den er nemlig så nem og super lækker 😊
      Mange hilsner fra Benedicte

      Svar
  4. Mie Agerholm

    😋 Glæder mig SÅ meget til at prøve denne opskrift. Vi har et træ fyldt med store sprøde saftige æbler. Mon jeg kan fryse æbler ned og bruge dem senere i en tærte?

    Et tip: Når en gryde bliver lidt træls at se på i bunden, så skær et æble i mindre stykker og kog op med lidt vand. Voila: ‘ny’ gryde

    Svar
  5. Ulla Antonsen

    Jeg synes den er for tung,. Tror lidt bagepulver kunne gøre underværker.
    mvh
    Ulla

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Ulla,
      det er du da velkommen til at prøve. Måske det bliver godt.
      Synes dog, at lige præcis den her æbletærte er helt perfekt som den er😊
      Hilsen Benedicte

      Svar
  6. Anette

    Tror du man kan erstatte hvedemel med finax mel ( glutenfri)
    Mvh Anette

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej.
      Det har jeg ikke specielt meget erfaring med at bage med desværre. Men håber at det lykkedes dig med et super resultat 😊

      Svar
  7. Bettina

    Tænker denne opskrift kan laves med andet end æbler. ☺️ Har nogle pærer liggende og de ryger i. 😊 Alt efter hvor godt det bliver skal det også prøves med div. bær. 🤘🏻

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Helt bestemt kan pærer også bruges. Er spændt på hvordan det virker med bær.
      God fornøjelse i køkkenet.
      Hilsen Benedicte 😊

      Svar
  8. Judith Jensen

    Tak for super god og nem opskrift
    Jeg karameliserede rasp og sukker og lagde i bunden – det giver lidt knas i smagen
    Melet fordelte jeg med 100g mel og 40 g fuldkorns majshvedemel – tilfører også lidt farve
    Kan man fryse tærten – vi er kun 2 personer i husstand
    Mvh Judith Jensen

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, og selv tak:)
      Lyder da som en ret god idé at karamellisere rasp og sukker. Alt hvad der minder om karamel og jeg er på:)
      Og ja, du kan sagtens fryse den. Det går fint.
      Hilsen Benedicte

      Svar
  9. Natasja

    Hej Benedicte.
    Hvor lang tid skal margarinen piskes efter det er blevet tilsat aeg og sukker? Tusinde tak på forhånd. Ser frem til at bage den i morgen 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,
      Bare til den er let luftig. Det kommer ikke så nøje. Et minuts tid eller lign.
      Mange hilsner Benedicte 😊

      Svar
  10. Tinna

    Hej. Er det alm. ovn eller varmluft?
    Glæder mig til at bage den☺️

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, det er som udgangspunkt alm ovn, men har nu noteret grader med/uden varmeluft.
      God fornøjelse 😊

      Svar
  11. Anne

    Tak for den skønne opskrift smager helt fantastisk

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det er jeg SÅ glad for at høre. Dejligt at du også synes den er super god 🙂
      Mh B

      Svar
    • Dorthe mørch

      Tak for en super god side..har du evt nogle gode opskrifter på frostings uden de bliver for søde .på forhånd tak
      Mvh Dorthe mørch

      Svar
      • Benedicte Thrane

        hej og tak for de søde ord 😊 Jeg har nogle gode opskrifter på frostings på siden her(søg på : frosting) og foreslår, at du følger opskriften, men skærer ned på sukker/flormelismængden og søder med vanillesukker eller vanillepulver i stedet- det er knapt så sødt, men stadig sødt og godt. Hilsen Benedicte

        Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest