Verdens bedste æbletærte

Opskrifter på kager

Verdens bedste æbletærte. Absolut nok den kage der er blevet bagt flest kage herhjemme. I mange år. Den er vildt hurtig at røre sammen og smide i et smurt tærtefad og ind i ovnen.

verdens bedste æbletærte

verdens bedste aebletaerte

 

Verdens bedste æbletærte indeholder følgende:

2-3 æg(3 mindre eller 2 store. afhængig af størrelse)

190 g sukker

120 g smeltet smør

140 g hvedemel

3 – 4 æbler(det kommer virkelig ikke så nøje. Kagen bliver endnu mere “æblet” og saftig jo tættere du sætter æblebådene)

Drys:

ca. 2 spsk. sukker  blandet med lidt stødt kanel(ca. 2 tsk.)

Evt . 1 spsk. perlesukker

Du gør følgende:

  • Æggene piskes luftige sammen med sukker. Tilsæt smør og pisk igen.
  • Met tilsættes.
  • Hele herligheden hældes i et tærtefad eller springform på ca 26 cm i diameter, som du har smurt med smør og drysset lidt rasp over(hvis du har- ellers går det fint uden. Rasp giver blot “sprød bid” til dejen(dejen fordeler sig selv, når du lægger æblestykkerne)
  • Ovenpå lægger du  æblerne, skåret i tynde både.
  • Drys sukker, blandet med kanel over(æbler og kanelsukker er et godt match).
  • Ind i ovnen på 200 grader alm. ovn (eller 180 grader varmeluft) på nederste rille i 35-40 minutter.
  • Den kan spises lun eller kold. Server med cremefraiche, flødeskum, eller vanilleis. Du bestemmer.

 

Æbletærte med kanel

Der er bare nogle ting der holder- såsom madvarer der bare spiller sammen. Kanel og æble er en af dem. Det fremhæver smagen i æblerne og giver en frisk sødme til æbletærten og i det hele taget æblekager.

Æbletærte med creme fraiche eller æbletærte med flødeskum. Se det miks er heller ikke så ringe. Derfor anbefaler jeg da også, at du server en god spiseske iskold creme fraiche eller flødeskum til et stykke af verdens bedste æbletærte. Det holder altså.

Tip

Ovenpå kanelsukker-blandingen kan du også drysse mandelssplitter eller perlesukker. Eller drysse nøddestykker? Du kan også helt lade være og servere æbletærten lige som den er  🙂

Er du i øvrigt lige så begejstret  for kager med æbler som jeg er? Så se nogle af de her opskrifter. Mon ikke der er en eller to af dem der kunne friste?

Æblekage med mascarpone creme.

Nem og lækker æblekage

Lækker bagt æblekage i lag

Tak fordi du læste med.

Og bon appetit (giv gerne en melding om det her også kunne kandidere til at blive DIN favoritkage?)🍎🍏

Du er mere end velkommen til at smide en kommentar eller give min opskrift stjerner, så andre læsere kan få fornøjelsen af dem 🙂

KH, Benedicte

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

10 Kommentarer

  1. Judith Jensen

    Tak for super god og nem opskrift
    Jeg karameliserede rasp og sukker og lagde i bunden – det giver lidt knas i smagen
    Melet fordelte jeg med 100g mel og 40 g fuldkorns majshvedemel – tilfører også lidt farve
    Kan man fryse tærten – vi er kun 2 personer i husstand
    Mvh Judith Jensen

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, og selv tak:)
      Lyder da som en ret god idé at karamellisere rasp og sukker. Alt hvad der minder om karamel og jeg er på:)
      Og ja, du kan sagtens fryse den. Det går fint.
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Natasja

    Hej Benedicte.
    Hvor lang tid skal margarinen piskes efter det er blevet tilsat aeg og sukker? Tusinde tak på forhånd. Ser frem til at bage den i morgen 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,
      Bare til den er let luftig. Det kommer ikke så nøje. Et minuts tid eller lign.
      Mange hilsner Benedicte 😊

      Svar
  3. Tinna

    Hej. Er det alm. ovn eller varmluft?
    Glæder mig til at bage den☺️

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, det er som udgangspunkt alm ovn, men har nu noteret grader med/uden varmeluft.
      God fornøjelse 😊

      Svar
  4. Anne

    Tak for den skønne opskrift smager helt fantastisk

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det er jeg SÅ glad for at høre. Dejligt at du også synes den er super god 🙂
      Mh B

      Svar
    • Dorthe mørch

      Tak for en super god side..har du evt nogle gode opskrifter på frostings uden de bliver for søde .på forhånd tak
      Mvh Dorthe mørch

      Svar
      • Benedicte Thrane

        hej og tak for de søde ord 😊 Jeg har nogle gode opskrifter på frostings på siden her(søg på : frosting) og foreslår, at du følger opskriften, men skærer ned på sukker/flormelismængden og søder med vanillesukker eller vanillepulver i stedet- det er knapt så sødt, men stadig sødt og godt. Hilsen Benedicte

        Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest