Verdens bedste æbletærte.
Absolut nok den kage der er blevet bagt flest kage herhjemme. I mange år. Den er vildt hurtig at røre sammen og smide i et smurt tærtefad og ind i ovnen.
Verdens bedste æbletærte indeholder følgende:
verdens bedste æbletærte
Ingredienser
- 2-3 stk æg - 3 hvis mindre og 2 hvis store æg
- 190 gram sukker
- 120 gram blødt eller smeltet smør
- 140 gram hvedemel
- 3-4 stk æbler(det kommer ikke så nøje, da kagen bliver mere saftige desto tættere æblebådene lægges)
- 4 spsk. kanelsukker - til drys
- evt. lidt perlesukker- til drys
- evt. lidt mandelsplitter- til drys
Fremgangsmåde
- Pisk æggene og sukker
- Kom det bløde smør ved og pisk
- Kom mel ved og pisk grundigt.
- Smør et tærtefad på ca. 30 cm I diameter med smør og kom dejen heri.
- Æblebåde placeres på kagen og drysses med kanelsukker
- Bages i midten af ovnen på 200 grader ved alm over/under varme og 180 grader ved varmeluft i ca. 35-40 minutter til kagen er gylden.
- Den kan spises lun eller kold og smager skønt med enten creme fraiche, flødeskum, eller vaniljeis. Du bestemmer...
Noter
Æbletærte med kanel
Der er bare nogle ting der holder- såsom madvarer der bare spiller sammen. Kanel og æble er en af dem. Det fremhæver smagen i æblerne og giver en frisk sødme til æbletærten og i det hele taget æblekager.
Æbletærte med creme fraiche eller æbletærte med flødeskum. Se det miks er heller ikke så ringe. Derfor anbefaler jeg da også, at du server en god spiseske iskold creme fraiche eller flødeskum til et stykke af verdens bedste æbletærte. Det holder altså.
Tip
Ovenpå kanelsukker-blandingen kan du også drysse mandelssplitter eller perlesukker. Eller drysse nøddestykker? Du kan også helt lade være og servere æbletærten lige som den er 🙂
Er du i øvrigt lige så begejstret for kager med æbler som jeg er? Så se nogle af de her opskrifter. Mon ikke der er en eller to af dem der kunne friste?
Æblekage med mascarpone creme.
Tak fordi du læste med.
Og bon appetit (giv gerne en melding om det her også kunne kandidere til at blive DIN favoritkage?)🍎🍏
Du er mere end velkommen til at smide en kommentar eller give min opskrift stjerner, så andre læsere kan få fornøjelsen af dem 🙂
KH, Benedicte
Den blev supergod, 💌er sensitiv overfor gluten. Så skiftede hvedemel ud med en blanding af boghvedemel, havremel og lidt sigtet speltmel…. Tilsatte lidt natron og bagepulver for at kompensere for den manglende hæveevne. Brugte 6 æbler, hvilket bestemt ikke var for meget.
Det endte med en superlækker kage som hele familien glad spiste af.
Bare dejligt at høre – og super godt tip med at skifte ud i melsorterne, sådan at alle kunne “tåle” den.
tak for beskeden, mvh. Benedicte😊
Hej
Hvis jeg bager nogle stykke ad gangen, vil du så anbefale at fryse dem ned inden i bages i ovnen eller lave dem færdige og så fryse dem?
Hejsa,
Så vil jeg klart anbefale dig at bage dem færdige for så at fryse dem ned. De kan så serveres kolde eller lunes let – helst i mikroovn 😊
Hilsen Benedicte
Super fantastisk kage..tilsætter chokolade knapper, marcipan i dejen og hakkede mandler ovenpå æblerne. 😋
Det var da bare dejligt at høre – og super tip med lækkerier i dejen. Tippet er hermed givet videre…
Mange hilsner Benedicte😊
Super nem og lækker æbletærte!
Min familie elskede den, og det er bestemt ikke sidste gang den skal laves. Den er ekstra lækker med friske æbler fra havens æbletræ, som bugner i øjeblikket.
Dejligt at høre at den glæder jer alle derhjemme. Den er nemlig så nem og super lækker 😊
Mange hilsner fra Benedicte
😋 Glæder mig SÅ meget til at prøve denne opskrift. Vi har et træ fyldt med store sprøde saftige æbler. Mon jeg kan fryse æbler ned og bruge dem senere i en tærte?
Et tip: Når en gryde bliver lidt træls at se på i bunden, så skær et æble i mindre stykker og kog op med lidt vand. Voila: ‘ny’ gryde
Tak for dit tip. Det må jeg da prøve. Fedt👍🏻
Glæd dig til kagen. Den er så enkel og lækker. I den her kage, ville jeg bruge friske æbler, men i den her kan du bruge frosne https://benedictesmad.dk/smuldrekage-med-aebler-og-mandler/
Hilsen, Benedicte 😊
Jeg synes den er for tung,. Tror lidt bagepulver kunne gøre underværker.
mvh
Ulla
Hej Ulla,
det er du da velkommen til at prøve. Måske det bliver godt.
Synes dog, at lige præcis den her æbletærte er helt perfekt som den er😊
Hilsen Benedicte
Tror du man kan erstatte hvedemel med finax mel ( glutenfri)
Mvh Anette
Hej.
Det har jeg ikke specielt meget erfaring med at bage med desværre. Men håber at det lykkedes dig med et super resultat 😊
Tænker denne opskrift kan laves med andet end æbler. ☺️ Har nogle pærer liggende og de ryger i. 😊 Alt efter hvor godt det bliver skal det også prøves med div. bær. 🤘🏻
Helt bestemt kan pærer også bruges. Er spændt på hvordan det virker med bær.
God fornøjelse i køkkenet.
Hilsen Benedicte 😊
Tak for super god og nem opskrift
Jeg karameliserede rasp og sukker og lagde i bunden – det giver lidt knas i smagen
Melet fordelte jeg med 100g mel og 40 g fuldkorns majshvedemel – tilfører også lidt farve
Kan man fryse tærten – vi er kun 2 personer i husstand
Mvh Judith Jensen
Hejsa, og selv tak:)
Lyder da som en ret god idé at karamellisere rasp og sukker. Alt hvad der minder om karamel og jeg er på:)
Og ja, du kan sagtens fryse den. Det går fint.
Hilsen Benedicte
Hej Benedicte.
Hvor lang tid skal margarinen piskes efter det er blevet tilsat aeg og sukker? Tusinde tak på forhånd. Ser frem til at bage den i morgen 🙂
hejsa,
Bare til den er let luftig. Det kommer ikke så nøje. Et minuts tid eller lign.
Mange hilsner Benedicte 😊
Hej. Er det alm. ovn eller varmluft?
Glæder mig til at bage den☺️
Hejsa, det er som udgangspunkt alm ovn, men har nu noteret grader med/uden varmeluft.
God fornøjelse 😊
Tak for den skønne opskrift smager helt fantastisk
Det er jeg SÅ glad for at høre. Dejligt at du også synes den er super god 🙂
Mh B
Tak for en super god side..har du evt nogle gode opskrifter på frostings uden de bliver for søde .på forhånd tak
Mvh Dorthe mørch
hej og tak for de søde ord 😊 Jeg har nogle gode opskrifter på frostings på siden her(søg på : frosting) og foreslår, at du følger opskriften, men skærer ned på sukker/flormelismængden og søder med vanillesukker eller vanillepulver i stedet- det er knapt så sødt, men stadig sødt og godt. Hilsen Benedicte