Laks med æbler og peberrod – en dejlig enkel og delikat ret med laks og æbler.
Nogle gange er det de helt enkle retter der er de bedste og sådan har jeg det med denne her. Det er ikke så ofte at jeg portionsanretter maden herhjemme, men med den her gør jeg. Sådan fungerer det aller bedst og sådan fremstår den også bedst for gæsterne. For fremragende gæstemad er det og jeg er endu ikke stødt på nogle der ikke var begejstret og sådan må det jo gerne være sommertider. At man gør sig umage og glæder andre folk ved at servere et pænt og godt måltid mad.
Når peberrodscremen er rørt sammen er det ultra super duper nemt at lave. Egenlig synes jeg ikke den skal serveres med meget mere end et godt stykke brød. Så bliver man mæt og veltilpas på den gode måde, uden at blive for fyldt. Der skal jo også være plads til en dessert, ikke sandt?
Laks med æbler og peberrod
Laks med æbler og peberrod
Ingredienser
- 4 stk. laksebøffer(a ca. 150-200 gram)
- 5 spsk. smør
- 1 bakke feld salat
- 1 spsk. god olie
- 2 stk. æbler(gerne let syrlige)
- 1 stk. citron( i både)(halvdelen til servering den ande til æblerne)
peberrodscreme
- 2 dl. creme friache( 9 eller 18 %)
- 4 tsk. revet peberrod(på tube eller plastivbøtte)
- flagesalt og peber
Fremgangsmåde
- Anret salat på fire tallerkner. Den halve citron piskes med olie i en lille skål. Skær æbler i tynde både og kom i en skålen med olie/citronsaft.
- Rør peberrodscremen sammen. Sæt på køl.
- Kom smør på en stegepande og smelt. Det skal være på overmiddel varme, men skal ikke bruse. På skindsiden steges fisken i ca. 10 min. til den er ved at være rosa og ikke ikke længere er gennemsigtig. Vend bøffen om og steg færdig på mellemvarme i ca. 1 minut.
- Anret æblebåde på salaten og kom laksestykker herpå. Kom peberrodscreme herover og servér straks med de resterende citronbåde.
Opskrifter med laks
Laks er altid populært. Jeg har i hvertfald ikke stødt på nogle(endnu) der ikke gerne spiser et stykke laks. Køber du et frisk stykke laksebøf er det himmelsk mad jo. Der er en gylden regel som du sikkert kender, men laks må ikke oversteges. Som i absolut slet ikke. Det har jeg altså prøvet for mange gange selv at præstere, så nu er jeg komme dertil at jeg gerne steger min laks på panden og står over det, imens det steger. Eller alternativt sætter en timer. Så glemmer jeg ikke at kigge til det. Overstegt laks? Not so good. Det er tørt. Men laks stegt sådan lige præcis et par sekunder for lidt(om man vil). Se det er gode sager.
0 kommentarer