Laks med ricottacreme er en skøn, frisk og mager måde at tilføre smag til laksen. Ricotta er en mager, mild og cremet italiensk friskost, som jeg gerne har stående på køl hos mig.

Uåbnet kan den holde sig et par uger og kan varieres og bruges i det uendelige. Det her er et par gengangere  i mit  køkken, som indeholder Ricotta: Madtærte med ricotta ostPasta med ricotta og citron

Laks med ricottacreme

Laks med ricottacreme

Laks med ricottacreme

Nem og sund opskrift på laks med urtecreme med ricottaost.
Print opskrift Pin opskrift
30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gram ricotta
  • 1 spsk. frisk citronsaft
  • 1 spsk. frinthakket frisk oregano
  • 1 spsk. friskhakket basilikum
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • flagesalt og friskværnet peber
  • 4 stk. laksefiletter(med eller uden skind)

Fremgangsmåde

  • Kom laksefiletter i et ildfast fad og placer med skindsiden ned af.
  • Sæt i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 15 min. til laksen er hvid i kødet og ikke længere gennemsigtigt.
  • Rør ricotta med de finthakkede urter, frisk citronsaft. Smag til med friskkværnet peber og flagesalt.
  • Kom urtecremen på de enten varme eller afkølede laksefiletter.

Hvad serverer man til en portion laks med ricottacreme?

Gerne en god og fyldig spinat salat. Spinat har altid været en god følgesvend til  laks. Jeg køber gerne poser med skyllet spinat. På den måde er det nemt at vende en god og sund salat sammen. Du kan servere alt fra ris, quinoa, til kogte eller ovnstegte kartofler. Jeg er glad for perlespelt og koger gerne sådan en portion og serverer så sammen med en spinatsalat, toppet med  tomater, agurker, granatæblekerner. Alt efter hvad der er i sæson.

 

Laks med ricottacreme

Friske krydderurter.

I en urtecreme med ricotta kommer jeg både frisk basilikum, frisk timian og frisk oregano. Det er ikke altid jeg har så mange friske krydderurter på lager. Mest om sommeren. Dog kań de købes året rundt i velassorterede butikker. Får du lyst til at lave opskriften, men har ikke alle tre slags krydderurter i dit køkken kan du undlade én af slagsen og bruge to i stedet.

Urter må der til og når det er sommer, kan jeg slet ikke få nok af de smukke og smagfulde krydderurter der vokser i min køkkenhave. Flere af dem kommer frem år efter år og er noget så taknemmelige. Så snart der har været et par varme dage i foråret stikker de første grønne blade frem.

Efterhånden som jeg er blevet voksen har jeg forstået fidusen ved de friske urter og bruger dem lige så meget jeg kan. Prøv for eksempel at vende dampede cous cous med store mængde blandede krydderurter, salt, peber, citronsaft og olie. Det smager forrygende.  En salat, ja i det hele taget mange retter kan klare store mængder af krydderurter uden at det smager af for meget. Mad, derimod der smager af noget, stiller vores smagsløg tilfredse og gør os hurtigere mætte. Win – win, ikke?

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest