Laks med sprød topping, lavet af rasp, olie, persille og … laks. Det er en børnehitter og er en fin måde at få fisk i sig selv og hele familien.
Laks er altid godt, men serveret på den her måde er det bare virkelig godt. Den er inspireret af en ret min mor plejede at lave, dengang jeg boede hjemme. Og jeg elskede den!
Desvære har jeg ikke kunne finde opskriften i min mors madmappe, men den her er nu så ganske meget derhen af og smager super lækkert.
Laks med sprød topping
Laks med sprød topping med rasp og persille
Ingredienser
- 4 stk. laksefiletter
- 4 spsk. rasp
- 5 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 1 bundt persille(hakket)(ca. 1,5 dl hakket)
- citronbåde til servering
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader/ 180 grader varmeluft.
- Læg laksefiletter i et ildfast fad med skindsiden ned.
- Rør rasp med olie, persille og lidt salt.
- Fordel på hver laksefilet og tryk det let på. Sæt i ovnen i ca. 15-20 min til laksen er færdig og fyldet gylden og sprødt.
Laks er totalt top 1, når det kommer til børnene, ja og faktisk også de voksne. Fersk og frisk laks, smager så super godt, tilberedt på en million måder. Se mit bud på et par andre lækre lakseopskrifter nederst.
Laks indeholder godt af det sunde fedt, D-vitamin og så selvfølgelig omega 3 -fedtsyrer. De gode fedtstoffer, som tilhører de flerumættede fedtstoffer. De findes i de fede fisk og det er jo lige det en gang laksefilet med sprød topping indeholder.
Indrømmet. Jeg burde nok variere lidt mere med de fisk jeg serverer herhjemme. Jeg har bare erfaret, at laks, fiskefrikadeller og paneret fiskefiletter og torsk er de mest populære. Og ja, derfor bliver det dem vi laver mest.
Det her var aftensmaden i går. Egentlig var både manden min aller mest til en stor, lækker og snasket fed burger! Det var dagen derpå efter en heftig dag på smuk fest(skanderborg festival) dagen før https://www.smukfest.dk
Det var en super skøn og dejlig dag og jeg nød den gode musik. For en gangs skyld havde jeg været praktisk og havde (heldigvis) gummistøvler og regnjakke med. Det var sgu`heldigt, for det regnede “on af off “hele dagen.
Men der blev drukket champagne og sunget med til Mads Langer, Christopher og mange flere. Vi havde en fest!
Men jeg kan skisme ikke holde til det pjat mere og var seriøst træt i går! Når man så kommer hjem til en begejstret 3 årig, som har savnet sin mor og spørger om hun dog ikke vil med på skovtur, ja så siger man jo ikke nej, vel? Anyway, han holder mig i gang den lille Axel 🙂
Nå, jeg troede som sagt, at menuen skulle være den der snaskede burger, men det endte med at være den lækre laks med sprød topping og det var i grunden en ganske lækkert “dagen-derpå- ret”.
Laks er godt og laks er sundt og ønsker du flere opskrifter på laks, kan du se mere her:
I en tærte som det her er laks, særdeles godt:
tærte med laks og aspargesbroccoli
Eller indbagt som det her i butterdej:
KH. Benedicte
0 kommentarer