Indbagt laks i butterdej

Sig indbagt laks i butterdej og jeg tænker gæstemad anno 1990´ erne! Hvad gør du?

I min barndom var det sådan lidt fin gæstemad, at indbage diverse kød, fars eller laks i butterdej.

Og den her nemme og børnevenlige ret er så med blot fire ingredienser og det kan da betegnes som få ingredienser. Når den også kun tager 4 min. at forberede har vi vist en kandidat til “lyn hurtig mad”.

I love it! Når den både kan laves til nem hverdagsmad, sågar til gæstemad med godt tilbehør…. og børnene spiser med. Så er jeg ganske godt tilfreds. Jeg laver ikke min butterdej selv. Det har jeg prøvet én gang. Det var simpelthen for omstændigt. Næ, jeg køber pladerne.

De her butterdejsplader køber jeg enten i Netto eller et hvilken som helst supermarked. De fåes både på frost, hvor de ligger i ca. 6 lidt tykke plader eller man kan købe butterdej på rulle. Begge kan bruges. Bruger du dem fra frost vil jeg anbefale, at du ruller dem let med en kagerulle, så de er knap så tykke. Sæt i gang.

indbagt laks i butterdej

laks i butterdej

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 250 gram butterdej
  • 2 stk. laksefiletter(uden skind)
  • 6 spsk. pikantost(ex. fra buko eller philadelphia)
  • evt. 1 lille håndfuld frisk spinat

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmeluft. 

    Rul butterdej ud på et stykke bagepapir(dem fra køl i en rulle, rulles blot ud- uden kagerulle). Bruger du dem fra frost , som er i lidt tykkere plader kan du køre ganske let, en kagerulle over.

    Kom en smule frisk spinatblade på stedet, hvor laksen skal ligge. Kom nu laksestykket ovenpå (Der skal være nok til at du kan lægge den ene butterdejsside hen over fisken og lukke) 


  2. Smør ca. 3 spsk. pikantost på hver laksefilet. 

  3. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til dejen er hævet op og blevet gylden. 


Indbagt laks i butterdej

 

indbagt laks i butterdej

Tip

Du kan eventuelt smøre butterdejen med pisket æg, hvis du ønsker en mere gylden overflade. Det er ikke strengt nødvendigt, blot et tip.

Spinat og laks er et rigtig godt mix og hvis du agter at lægge lidt spinat i butterdejen, så kan du overveje at lave en dejlig salat af frisk spinat som tilbehør.  Måske denne her?

https://benedictesmad.dk/spinatsalat-med-figner-og-andet-godt/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.