Indbagt laks i butterdej

Hverdagsmad til store og små

Sig indbagt laks i butterdej og jeg tænker gæstemad anno 1990´ erne! Hvad gør du?

Indbagt laks med spinat er i dag så ligeså meget blevet en hverdagsret, fordi det smager skønt, er nemt at lave og er en god måde at få fisk i sig selv og resten af familien. Indbagt laks i butterdej er egenlig bare lavet med butterdejsplader som jeg køber i det supermarked jeg nu måtte handle i. De kan købes alle steder i dag, både på frost eller som ferske butterdejsplader. Og ja, jeg synes de smager henaf en indbagt laks fra netto, som jeg har hørt flere børnefamilier tale om. Du ved, dem man køber som allerede er lavet og blot skal i ovnen. Og de er også gode i en snæver vending, men slå den her hjemmelavede indbagt laks i butterdej? Det synes jeg ikke helt!

I min barndom var det sådan lidt fin gæstemad, at indbage diverse kød, fars eller laks i butterdej. Det var bare som om, at alt skulle pakkes ind! Så det blev det, laksen inklusive. Men pludselig var det som om at det gik lidt i glemmebogen.

Og sådan er det mad mad, ligesom det er med mode. Det går op og ned, forsvinder helt, for så at vende tilbage.

Indbagt laks med spinat

Og den her nemme indbagt laks med spinat og butterdej er egenlig også en  børnevenlig ret, på trods af spinaten.  Med blot fire ingredienser kan det vel også betegnes som en nem opskrift på indbagt laks med spinat? Når den også kun tager 4 min. at forberede har vi vist en kandidat til “lyn hurtig mad”.I love it!

Når den både kan laves til nem hverdagsmad, sågar til gæstemad med godt tilbehør…. og børnene spiser med. Så er jeg ganske godt tilfreds. Jeg laver ikke min butterdej selv. Det har jeg prøvet én gang. Det var simpelthen for omstændigt. Næ, jeg køber pladerne.

De her butterdejsplader køber jeg enten i Netto eller et hvilken som helst supermarked. De fåes både på frost, hvor de ligger i ca. 6 lidt tykke plader eller man kan købe butterdej på rulle. Begge kan bruges. Bruger du dem fra frost vil jeg anbefale, at du tør dem let op og ruller dem let med en kagerulle, så de er knap så tykke.

Tilbehør til indbagt laks er typisk pasta, aller helst frisk pasta, eksempelvis fettucine. Det er altid bare et godt match. Server måske også med en god salat og lidt gnavegrønt, hvis der er børn der spiser med. Så der serveret!

Indbagt laks med pikantost

Jeg er ret begejstret for pikant flødeost. Jeg bruger også gerne en flødeost naturel, hvis jeg ikke har andet på lager. Men kommer man et par spiseskefulde flødeost i en pastasauce, i en sandwich eller i en indlagt laks med butterdej, så får retten lige det ekstra uden at man skal stå og og krydre med alverdens krydderier for at få det til at smage igennem. De er ofte langtidsholdbare, så længe de er uåbnede. Super praktisk, synes jeg.

indbagt laks i butterdej

Indbagt laks

Laks i butterdej

Lækker indbagt laks i butterdej med spinat. Nem og lækker hverdags-eller gæstemad.
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 250 gram butterdej
 • 2 stk. laksefiletter(uden skind)
 • 6 spsk. pikantost(ex. fra buko eller philadelphia)
 • evt. 1 lille håndfuld frisk spinat

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmeluft. 
  Rul butterdej ud på et stykke bagepapir(dem fra køl i en rulle, rulles blot ud- uden kagerulle). Bruger du dem fra frost , som er i lidt tykkere plader kan du køre ganske let, en kagerulle over.
  Kom en smule frisk spinatblade på stedet, hvor laksen skal ligge. Kom nu laksestykket ovenpå (Der skal være nok til at du kan lægge den ene butterdejsside hen over fisken og lukke) 
 • Smør ca. 3 spsk. pikantost på hver laksefilet. 
 • Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til dejen er hævet op og blevet gylden. 

Indbagt laks i butterdej

 

indbagt laks i butterdej

Tip

Du kan eventuelt smøre butterdejen med pisket æg, hvis du ønsker en mere gylden overflade. Det er ikke strengt nødvendigt, blot et tip.

Tilbehør  til indbagt laks

Skøn salat med grapefrugt og ristede nøddervintersalat med spidskålSprød salat med spinat og mozarella

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

3 Kommentarer

 1. carl simonsen

  Hej Benedictes Mad

  først
  jeg har lige købt en air fryer (er 86)

  mit spørgsmål til dig er, kan jeg komme en
  indbagt laksefilet i en air fryer og hvis ja hvor meget skal air fryeren forvarmes til
  og derefter hvor megen varme

  jeg har en gammel tradionel ovn
  håber du kan og vil give mig lidt fif

  på forhånd tak

  Carl Simonsen

  Svar
  • Benedicte Thrane

   Kære Carl

   Tillykke med dit nye køb. Håber du bliver lige så glad for din som jeg er for min 🙂

   Jeg tænker at du skal komme den på 185 grader. Først i 15 min. Så kigger du til den og ser om overfladen er gylden og laksen gennemstegt. Mangler den lidt, kan du give den en 4-5 min ad gangen til færdig.
   Ps. en airfryer(ikke min i hvertfald) skal som udgangspunkt ikke forvarmes, da den varmer næsten fra første sekund.
   Mange hilsner Benedicte😊

   Svar
 2. Bente

  5 stars
  Super nem og god opskrift

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest