Laksefilet med sprød fyld

Det er bare lækkert, sådan en laksefilet med  fyld. En sprød topping, som giver saft og smag til laksen.

Jeg synes det er en god måde, at variere laksefileten på. Og børnene spiser gladeligt med og det er jo ikke en mindre bonus, vel?

Jeg mindes at jeg fik noget lignende derhjemme som barn, så jeg har ladet mig inspirere lidt med denne her. Det er rasende nemt, med  kun de tre ingredienser og det giver bare en smagfuld og sprød overflade til laksen.

Laksefilet med fyld

(Tilberedningstid: ca 20 min. til tilberedning af fyld og 20 min i ovnen= 40 min)

(Personer: ca. 4 pers.)

Du skal bruge ca. 4 fileter til denne portion fyld.

100 gram rødløg(ca. 1 stk)

75 gram rasp

90 gram smør

Sådan laver du laksefilet med fyld

Du skal gerne bruge en foodprocessor, da løgene gerne skal finthakkes. I det hele taget er det nemmest at køre det hele igennem en foodprocessor.Ellers kan du bruge en minihakker eller hvad du nu lige har.

  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Pil  løg fint og finthak.
  • Kom rasp og blødt smør ved. Rør det hele igennem til ensartet masse(Blend gerne, så det er finthakket )
  • Læg nu på hver laksefilet i et godt lag – tryk det fast ovenpå laksen.
  • Sæt ind i ovnen i ca. 15 minutter. Dernæst sætter du på grill på ovnen/eller skruer op på 250 grader. Steg færdigt en 5 minutters tid til fyldet tager farve.
  • Server med friskpresset citron.
laksefilet med fyld

laksefilet med fyld – færdig

laksefilet med fyld

laksefilet med fyld- inden stegning

Mere laks?

Denne her laksedip er en evig hitter herhjemme, enten i børnenes madpakke, smurt i en bagel eller sandwich eller som en nem forret, smurt på små stykker sprøde brød :laksedip

Og laks er en af de ret så sunde fisk, da den er fed og indeholder masser af det sunde fedt og omega 3 – fedtsyrer  som vi har så godt af. Så herhjemme er det nok den fisk, vi spiser mest af herhjemme. Laks smager også så godt i en lasagne. Har du forsøgt dig med det? Her er min udgave:

Lakselasagne- den nemme

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.