Nem lakselasagne er den her og så er det samtidig super god hverdagsmad.
Med kun seks ingredienser og kun en halv times tid i ovnen går der ikke lang tid, til maden er på bordet. Det er en god måde at få sin sunde fisk på, ikke mindst den gode og fede laks. Sammen med mornaysauce og friske lasagneplader er du hurtig klar til at sige : “Så der mad”!
Lakselasagne med mornaysauce
Mornaysauce er faktisk noget jeg altid har på lager!
Gisp! En medblogger med mornaysauce. Går det an? Ja, da det gør det. En mornaysauce er super god at have på lager de dage, hvor maden skal være nem, hele familien skal kunne spise med og køleskabet er halvtomt! For det kan hænde og så er det sådan lidt dejligt lige at kunne trylle nogle hurtige retter frem, som fx. en nem lakselasagne!
nem og cremet lakselasagne
Ingredienser
- 400 gram laksefilet(ca. 4 stk. laksefiletter)
- 300 gram frisk spinat(eller fra frost)
- 0,5 liter mornaysauce
- 100 gram gratineringsost
- 200 gram friske pastaplader
- 1 spsk. olie/eller smør
- salt og peber
- citronsaft
Fremgangsmåde
- Tænd for ovnen på 200 grader. Kom spinat i en gryde med smør eller olie. Med låg på lader du hurtigt spinaten falde sammen. Tag af varmen. Hvis der er skind på laksen skærer du det af. Skær laksen i fine skiver af ca. 0,5 cm.
- Kom olie i et fad(ca. 20x30). Læg først lasagneplader, spinat, laksestykker og til sidst mornaysauce. Når der ikke er flere ingredienser topper du af med revet ost. Kom i midten af ovnen i 30 minutter.
- Lasagnen har godt af at "sætte sig". Så har du tid og tålmodig, lad den stå i ca. 10-15 min. Dækket eller utildækket. Det kommer ikke så nøje. Krydr med salt og peber ved servering og servér lidt citronbåde til.
Nem lakselasagne
Tip
Jeg er spinat-afhængig(!) og har derfor meget ofte frisk spinat i køleskabet(du ved spinat i poser, som allerede er vasket på fabrikken). Det er da for nemt. Jeg bruger spinat i stedet for almindelig salat, i smoothies, i hjemmepresset æble/spinatmost eller ja, i en nem lakselasagne, som den her. Du kan dog sagtens bruge spinat fra frost i stedet. Varm den op enten i en gryde eller i microovnen. Dræn væden fra og spinaten er klar til brug.
Mere nem hverdagsmad med fisk
Burger med sprød fiskedelle, sprøde asiatiske fiskefrikadeller, Ovnbagt laks med krydderurter
Tak fordi du læste med. Det er jeg mere end ualmindelig glad for 🙂
Du er velkommen til at skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra. Du kan også finde mig på de sociale medier som facebook og instagram, hvor jeg deler mine nyeste opskrifter,
Kh, Benedicte
0 kommentarer