Nem lakselasagne er den her og så er det super god hverdagsmad, fordi den er lavet ret hurtigt. Med kun seks ingredienser og kun en halv times tid i ovnen går der ikke lang tid, til maden er på bordet.

 

nem og cremet lakselasagne

Print opskrift Pin opskrift
40 min

Ingredienser

  • 400 gram laksefilet(ca. 4 stk. laksefiletter)
  • 300 gram frisk spinat(eller fra frost)
  • 0,5 liter mornaysauce
  • 100 gram gratineringsost
  • 200 gram friske pastaplader
  • 1 spsk. olie/eller smør

Fremgangsmåde

  • Tænd for ovnen på 200 grader. 
    Kom spinat i en gryde med smør eller olie. Med låg på lader du hurtigt spinaten falde sammen. tag af varmen. Hvis der er skind på laksen skærer du det af. Skær laksen i fine skiver af ca. 0,5 cm. 
  • Kom olie i et fad(ca. 20x30). Læg først lasagneplader, spinat, laksestykker og til sidst mornaysauce. Når der ikke er flere ingredienser topper du af med revet ost. Kom i midten af ovnen i 30 minutter. 
  • Lasagnen har godt af at "sætte sig". Så har du tid og tålmodig, lad den stå i ca. 10-15 min. Dækket eller utildækket. Det kommer ikke så nøje. Krydr med salt og peber ved servering og måske lidt citron.

 

nem lakselasagne

Tip

Jeg er spinat-afhængig(!) og har derfor meget ofte frisk spinat i køleskabet(du ved spinat i poser, som allerede er vasket på fabrikken). Det er da for nemt. Jeg bruger spinat i stedet for almindelig  salat, i smoothies, i hjemmepresset æble/spinatmost eller ja, i en nem lakselasagne, som den her. Du kan dog sagtens bruge spinat fra frost i stedet. Varm den op enten i en gryde eller i microovnen. Dræn væden fra og spinaten er klar  til brug.

Mere nem hverdagsmad? https://benedictesmad.dk/kylling-i-stegepose/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest