Lakselasagne- den nemme

Nem lakselasagne er den her og så er det super god hverdagsmad, fordi den er lavet ret hurtigt. Med kun seks ingredienser og kun en halv times tid i ovnen går der ikke lang tid, til maden er på bordet.

 

nem og cremet lakselasagne

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter

Ingredienser

 • 400 gram laksefilet(ca. 4 stk. laksefiletter)
 • 300 gram frisk spinat(eller fra frost)
 • 0,5 liter mornaysauce
 • 100 gram gratineringsost
 • 200 gram friske pastaplader
 • 1 spsk. olie/eller smør

Sådan gør du

 1. Tænd for ovnen på 200 grader. 

  Kom spinat i en gryde med smør eller olie. Med låg på lader du hurtigt spinaten falde sammen. tag af varmen. Hvis der er skind på laksen skærer du det af. Skær laksen i fine skiver af ca. 0,5 cm. 

 2. Kom olie i et fad(ca. 20x30). Læg først lasagneplader, spinat, laksestykker og til sidst mornaysauce. Når der ikke er flere ingredienser topper du af med revet ost. Kom i midten af ovnen i 30 minutter. 

 3. Lasagnen har godt af at "sætte sig". Så har du tid og tålmodig, lad den stå i ca. 10-15 min. Dækket eller utildækket. Det kommer ikke så nøje. Krydr med salt og peber ved servering og måske lidt citron.

 

nem lakselasagne

Tip

Jeg er spinat-afhængig af spinat og har derfor meget ofte frisk spinat i køleskabet(du ved spinat i poser, som allerede er vasket på fabrikken). Det er da for nemt. Jeg bruger spinat i stedet for almindelig  salat, i smoothies, i hjemmepresset æble/spinatmost eller ja, i en nem lakselasagne, som den her. Du kan dog sagtens bruge spinat fra frost i stedet. Varm den op enten i en gryde eller i microovnen. Dræn væden fra og spinaten er klar  il brug.

Mere nem hverdagsmad? https://benedictesmad.dk/kylling-i-stegepose/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.