sprøde løgringe – opskrift løgringe

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

Løgringe i tempuradej. Helt vildt lækre sprøde løgringe, som da bare lige skal toppes på burgeren, på en hot dog eller bare snackes som forret?

Løgringe opskrift

Tempura er den dej man ruller løgringene i. Det er egenlig bare en tynd dej, der er hurtig at røre sammen og er grundbasen for at de her løgringe bliver så smæk hamrende lækre. Det indhyller løgringene, så de er klar til at få rigeligt med rasp på, inden de dyppes i brandvarm olie.

Det går ganske stærkt og løgringene skal ikke have mere end et halvt til et helt minut på hver side. Og jeg skriver på hver side, da det er vigtigt at de bliver vendt undervejs, så de bliver lige gyldne på begge sider. Det smager uhæmmet godt og får altså en helt almindelig(men god) klassisk fredagsburger til at være en helt og aldeles fremragende burger der lige får det der ekstra!

Du kan i princippet lave oliestegte grøntsager eller fx. rejer også. Det har jeg dog ikke så meget erfaring med endnu, så det vil jeg ikke lige udtale mig om. Men jeg pønser nu på at eksperimentere med det. Så stay tuned!

En fredagsburger

Herhjemme er burgere et af favoritretterne herhjemme. Det er jo hyggelig mad, som gerne må hapses med fingrene og fyldes med lige det man hver især foretrækker. Her er ingen regler! Og underligt nok, uanset hvor konservative mine børn er med burgerfyld, så er der én ting de nødigt vil undvære i en hjemmelavet burger. Løgringe. Så det laver vi ofte. Ingredienserne er jo noget man tit har på lager og det gør den burger helt vild uimodståelig!

En gang imellem har vi venner over til en fredagsmiddag. Det er ofte sådan en ugedag, hvor alle er lidt trætte, men alligevel vil man gerne markere, at det er en af ugens absolut bedste dage og nyde fredag aften med gode venner! Så en fredagsburger kan sagtens være på menuen herhjemme, når rare folk kigger forbi. Så er der cola, kolde øller, masser af pommes frites og selvfølgelig en burger med løgringe på menuen. Det er fredagskræs 🙂

 

løgringe

Løgringe

 

sprøde løgringe

Print opskrift
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 stk mellemstore løg

tempuradej

  • 2 stk. æg
  • 1 tsk. groft salt
  • 1,5 dl. vand
  • 100 gram hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver

panering

  • ca. 3 dl rasp(almindelig eller pankorasp)

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og skær i skiver på knap 1 cm. i tykkelse
  • Rør dejen sammen, så der ikke er klumper i.
  • kom olie i en gryde og varm det op til det bobler. Pas på den varme olie.
  • Kom hver løgringe i dejen og rul dernæst i rasp. Sørg for at det er helt dækket.
  • Kom løgringe i den varme olie og brun løgringene, vend dem udervejs. De skal ikke ligge tæt, mens de steger, da de sætter sig sammen.
  • Kom på en tallerken og tilbered de sidste løgringe.

Hvad er tempura

Løgringe opskrift

Tempura  er en måde at friturestege mad og bruges ofte  i det japanske køkken. Det består af en dej af typisk vand, mel, æg, som grøntsager, rejer og andre sager dyppes i, inden det steges hurtigt i en gryde med meget varm olie.

løgringe

 

Lignende opskrifter: Bløde og luftige brioche burgerbolleDen perfekte fars til burgerbøffen!

Nyeste opskrifter: pinterest, facebook , instagram.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest