Krydret mexicansk suppe med kylling – en dejlig og nem opskrift på en letkrydret suppe som kan toppes med alverdens gode sager ved servering. Nachos, avocado, cheddarost, creme fraiche, grøntsager og meget mere.
Mexicansk mad er meget populært hos mange. Det forstår jeg godt. Krydderierne som spidskommen, paprika og chili giver et dejligt miks med smæk på smagen, som man kan gøre mere eller mindre stærk. En suppe som er populær herhjemme fordi den også kan toppes med ens yndlingsfyld. Nachos og avocado er meget populære og børnevenlige at komme på. Hvad er din favorit?
Sådan laver du en opskrift på en nem mexicansk suppe med kylling
Mexicansk suppe med kylling
Mexicansk suppe med kylling
Ingredienser
- 2 stk. rødløg(finthakket)
- 4 fed hvidløg(fintrevet)
- 500 gram kylling i tern
- 0,5 stk. squash(finthakket uden kerner)
- 2 stk. tomatpassata(800 ml. I alt)
- 9 dl, vand
- 2 stk. oksekøds boullionterninger
- 3 tsk. stødt koriander
- 3 tsk. spidskommen
- 2 stk. cayennepeber
- 3 tsk. paprikapulver
- salt
- 2 tsk. sukker
- friskkværnet peber
- 2 tsk. tørret chili
Tilbehør
- Nachos
- creme fraiche
- frisk koriander(kan undlades)
- avocadostykker
- Revet cheddarost
Fremgangsmåde
- Løg Og hvidløg vendes i olie i en gryde. Steg gennemsigtigt i ca. 3 min. på lidt over mellemvarme til gennemsigtige og til de dufter. Kom krydderier ved og vend rundt og skru lidt op.
- Skær kylling i mindre tern og kom gryden. Vend rundt til de tager let farve. Tilsæt squash.
- Kom tomatpassata, vand, boullionterning ved og læg låg på. Smag til med salt , sukker og peber. Lad retten simre i ca. 10-15 min. under låg.
- Smag igen til med salt og peber og eventuelt flere krydderier, hvis du ønsker en stærkere mexikansk suppe.
- Anret i skåle og top med tilbehøret.
Er det mexicansk inspireret køkken også meget populært hjemme hos dig?
Så er du ikke ene om at have det sådan. Vi er mange der er vilde med de varme og krydrede smage, som er typisk for det smukke land som ligger ved blandt andet stillehavet. Jeg selv er ret tosset med chili, men her kan du krydre op og ned på stærkhedsskalaen som du vil. Suppen tager ikke meget af din tid at lave, da størstedel af tiden er simretid. Det er tid, hvor suppen tager smagene til sig.
Velbekomme!
Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter
Fyldte bagekartofler- mexi style, stor mexi pandekage!, mexi buddhabowl
0 kommentarer