Græsk moussaka opskrift. Nuvel, intet slår vel at sidde på en ægte græsk taverna og nyde en dampende varm portion moussaka. Men når nu man kan sidde hjemme i eget køkken og tilberede sin helt egen moussaka, som smager så ganske dejligt. Så er det vel et helt okay alternativ til at sidde i varmen, når man kan få en ganske dejlig oplevelse derhjemme 🙂

Den hjemmelavede moussaka må gerne stå og hvile i et kvarters tid inden den skæres ud. Så sætter den sig og smagen bliver fremhævet. Et lille nip kanel gør den store forskel. Det høre sig ligesom til. Men der er forskel på kanelsmag og dermed styrke, så jeg anbefaler dig at dufte til den og dermed vurdere om smagen er stærk eller kraftig til en moussaka. Nogle foretrækker meget smag andre er ikke så pjattede med den let søde kanel i deres moussaka. Og det er, trods alt, ikke så let at fjerne smagen efter den er tilberedt, men lettere at tilføje et lille nip ekstra, når den serveres.

Jeg tilsætter gerne kartoffelskiver i en græsk moussaka. Det giver smag, fylde og en mere fast moussaka pga. stivelsen. Aubergine hører selvfølgelig til også. Jeg koger kartoflerne først, sådan at de med sikkerhed er gennembagte ved servering. Auberginer steger jeg let gyldne på en pande i lidt olie. Brug gerne en “slip let” pande, da aubergine suger meget fedtstof til sig ellers.

moussaka

Andre opskrifter fra det græske køkken

Græsk salat uden oliven, Græsk gyros med kylling

Moussaka

græsk moussaka

Opskrift på en græsk moussaka med kartofler og aubergine og et nip kanel.
Print opskrift Pin opskrift
1 time 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 dåse/karton tomatpassata
  • 1 stort løg(finthakket)
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 1/2 dl vand
  • 1 nip stødt kanel
  • 1,5 dl aubergine(eller to små)
  • 3 stk kartofler - alm størrelse spisekartoffel
  • 3 tsk timian
  • salt og peber

Ostesauce

  • 40 g smør
  • 4 spsk mel
  • 60 g revet ost
  • 1 tsk revet muskatnød

Fremgangsmåde

  • Varm olie i en gryde og vend løg og hvidløg til gennemsigtige - det tager et minuts tid. Måske lidt mere
  • Kom oksekød ved og brun af
  • Kom hakkedede tomater(tomatpassata), vand og krydderier ved
  • Lad simre i ca. 15 min
  • Skær aubergine i skiver på ca 1/2 cm og drys med salt. Steg i lidt olie på en slip let pande til næsten gennemstegte
  • Kog kartofler uden skræl. Afkøl og skær i skiver på ca. 1/2 cm
  • Fordel kødsovs i bunden og så aubergineskiver. Kom igen kødsovs, så kartoffelskiver, og så aubergineskiver igen. Fortsæt til alt er brugt
  • Fordel Ostesovs ovenpå og sæt i ovnen i c. 40 minutter til overfladen er gylden og fyldet gennemstegt.
  • Lad gerne moussakaen hvile i min 15 min, så den kan sætte sig og dermed er lettere at skære i pæne portioner

Ostesauce

  • Smelt smør og pisk mel i til en klump
  • Pisk løbende mens mælk koger op. Smag til med muskatnød. Kom ost i, læg låg på og det det kort smelte. Ostesaucen er nu klar

græsk moussaka

Flere opskrifter?

Så er du meget velkommen til at gøre ligesom andre før dig. De har nemlig allerede skrevet sig op til at modtage en besked direkte i deres mail indbakke, når der er ny opskrift herinde. Det er opskrifter som kan være alt fra hjemmelavet slik, kager, brød og som her, madretter fra hele verden samlet ét sted.

Håber at vi høres ved

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest