En græsk salat uden oliven smager aller bedst, når det er sæson for tomater. Men så smager det til gengæld rigtig godt. Solmodne tomater, en rigtig feta…
Det er den enkle udgave der holder og den skal ikke serveres med alle mulige eksotiske sager. Nej, vi kører den helt enkle udgave med de gode råvarer- og serverer ikke så meget mere end den, måske grillet laks eller kylling og et godt stykke brød. Så er jeg godt tilfreds. Oliven er ikke for alle og derfor er den her udgave af græsk salat uden oliven. Men det jo en smagssag, så de kan tilføjes om du synes.
Græsk salat uden oliven
Græsk salat uden oliven
Ingredienser
- 4 stk. tomater
- 1 stk. agurk(skrællet uden kerner)
- 100 gram god feta(i tern eller smuldret)
- 0,5 stk. mindre rødløg
- 2 tsk. oregano drys
- 1 spsk olie
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Skær tomater i både og anret på fad.
- Skræl hel eller delvis agurker og fkerner kerner. Skær i skiver og top på tomater.
- Skær rødlig i tynde skiver og fordel. Drys med oreagno, olie og flagesalt.
Noter
Græsk salat med ægte feta
Der er virkelig forskel på feta. Der findes den danske udgave og så findes der den ægte græske udgave. Herhjemme er det sådan, at kun de ægte græske fetaer må kalde sig det ved navn og de smager også anderledes end de danske former for salatost. De smager ikke bedre, men lidt anderledes. Salatost produceret herhjemme er måse en anelse mere mild i smagen, hvor de græske kan være en anelse mere tørre og bitre. Men prøv dig frem og find din yndlingsudgave.
Salater må der til. Sommer, efter, vinter og forår. Intet måltid uden en frisk og sund salat:
Salat med friske abrikoser og vandmelon, Couscous salat med abrikos og krydderurter, Blomkålssalat med mandler
0 kommentarer