Saftige muffins med græskar og ingefær

Muffins med græskar og ingefær. Jeg elsker at lave mad og kager med græskar og jer en af dem der jubler, når butikkerne begynder at bugne med græskar. Alle slags græskar. Butternut, hokkaido, almindelig store halloween græskar osv. Du kan i princippet bruge lige den du synes til den her opskrift.

Jeg brugte det klassiske store halloween græskar. Vi havde ikke lige fået det udhulet til halloween og da nattefrosten satte ind var det bare om at komme i gang inden det var for sent. Jeg har en større optur over, at mindske madspild. Og når man så står med den store orange “bold” og finder ud af hvor mange måltider der faktisk er i sådan en kleppert. Det blev til både de her muffins med græskar og ingefær, boller med revet græskar og rucolasalat med bagt græskar og granatæbler. Heldigt!

Nu til opskriften på muffins med græskar og ingefær, som kommer lige her:

Muffins med græskar og ingefær

muffins med græskar og ingefær

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 10 store muffins

Ingredienser

 • 120 gram farin
 • 2 æg
 • 220 gram hvedemel
 • 1 dl smagsneutral olie
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1,5 tsk. stødt ingefær
 • 170 gram revet græskar
 • 1,5 dl kærnemælk

Glasur

 • 6 spsk. flormelis rørt op med vand
 • Top evt. med nødder.

Sådan gør du

 1. Start med at halvere græskar. Fjern kernerne(gem hvis du vil lave ristet græskarkerner. Ellers kassér. Riv græskarkødet med skræl og det hele.  

 2. Pisk æg og brun farin til en luftig masse. Kom nu olie i. Bland mel, bagepulver, ingefær i dejen skiftevis med kærnemælk. Tilsæt nu revet græskarkød. 

 3. Tænd nu ovnen på  200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmeluft. Kom i muffinsforme. Jeg bruger det store hvide(ogsvanemærket) muffinsforme, som kan købes de fleste steder. Bruger du mindre forme, får du jo blot flere muffins. Det vigtigste er at du kommer  2/3 del dej i hver form. 

 4. Sæt i ovnen på midterste plade i ca. 20 min. til kagen virker fast, når du trykker i midten og der ikke sidder dej, når du stikker i den. 

Vild med græskar ligesom jeg? Måske denne her suppe med græskar og linser er god at varme sig på i kulden? Det synes vi ihvertfald herhjemme. Serveret med pasta på toppen er den lige noget for børnene også. https://benedictesmad.dk/suppe-med-hokkaido-graeskar/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.