Nem kartoffelgratin som bare hitter hver gang jeg sætter den på spisebordet. Det er lidt af en klassiker efterhånden – i hvertfald herhjemme og har været det i mange år. Den smager forrygende som tilbehør til alt fra en klassisk oksesteg, til kylling eller fisk. Kartofler som tilbehør er altid lækkert og derfor er den også populær.

Da en gratin med kartofler som den her er dejlig cremet, synes jeg snildt at den kan gøre det ud for en sauce også. Det er da nemt, ikke?

Det er en nem udgave af en kartoffel gratin uden så mange dikkedarer. Måske er det lige præcis det der gør den særlig god? Kom i ovnen til den er boblende og gylden, så er den klar. Opskriften finder du nedenfor.

 

Nem kartoffelgratin

Du vil måske være interesseret i nogle af følgende opskrifter:

Krydret ovnbagte kartoffelbådeFeta kartoflerFyldte bagekartofler- mexi style

Nem kartoffelgratin

Nem kartoffelgratin

en opskrift på en nem kartoffelgratin, som er ganske nem at lave og smager skønt til de fleste slags kød og frisk. God til hverdag og fest....
Print opskrift Pin opskrift
1 time 20 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram kartofler(groftrevet)
  • 1 dl fløde
  • 3 tsk løgpulver
  • 1 stk løg(mellemstort hvidt løgn)(fintrevet)
  • 2 stk. æg str. Medium-large
  • 2 fed hvidløg(fintrevet)
  • lidt kværnet peber
  • et nip salt

Fremgangsmåde

  • Riv kartofler groft på et rivejern og dræn overskydende væske imellem hænderne. Riv løg og vend sammen med kartofler.
  • Rør nu med hvidløg, fløde, løgpulver(kan undlades), æg, salt og peber.
  • Kom i et ildfast fad og bag i ca. 40 -45 minutter på 180 grader ved varmeluft og 200 grader ved alm over/under varme til overfladen er gylden.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Mette Bülow

    Varför ikke skrive hvor varm ovnen skal väre? Jeg går slaviskt efter opskrifterne. Er usel på madlavning og synes ikke det er særligt sjovt heller. Vil ikke gättemig til temperaturer eller mängde salt.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej!

      Så er temperatur tilføjet.

      Venlig hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest