Nem kartoffelgratin som bare hitter hver gang jeg sætter den på spisebordet. Det er lidt af en klassiker efterhånden – i hvertfald herhjemme og har været det i mange år. Den smager forrygende som tilbehør til alt fra en klassisk oksesteg, til kylling eller fisk. Kartofler som tilbehør er altid lækkert og derfor er den også populær.
Da en gratin med kartofler som den her er dejlig cremet, synes jeg snildt at den kan gøre det ud for en sauce også. Det er da nemt, ikke?
Det er en nem udgave af en kartoffel gratin uden så mange dikkedarer. Måske er det lige præcis det der gør den særlig god? Kom i ovnen til den er boblende og gylden, så er den klar. Opskriften finder du nedenfor.
Du vil måske være interesseret i nogle af følgende opskrifter:
Krydret ovnbagte kartoffelbåde, Feta kartofler, Fyldte bagekartofler- mexi style
Nem kartoffelgratin
Nem kartoffelgratin
Ingredienser
- 500 gram kartofler(groftrevet)
- 1 dl fløde
- 3 tsk løgpulver
- 1 stk løg(mellemstort hvidt løgn)(fintrevet)
- 2 stk. æg str. Medium-large
- 2 fed hvidløg(fintrevet)
- lidt kværnet peber
- et nip salt
Fremgangsmåde
- Riv kartofler groft på et rivejern og dræn overskydende væske imellem hænderne. Riv løg og vend sammen med kartofler.
- Rør nu med hvidløg, fløde, løgpulver(kan undlades), æg, salt og peber.
- Kom i et ildfast fad og bag i ca. 40 -45 minutter på 180 grader ved varmeluft og 200 grader ved alm over/under varme til overfladen er gylden.
Varför ikke skrive hvor varm ovnen skal väre? Jeg går slaviskt efter opskrifterne. Er usel på madlavning og synes ikke det er særligt sjovt heller. Vil ikke gättemig til temperaturer eller mängde salt.
Hej!
Så er temperatur tilføjet.
Venlig hilsen Benedicte