Nem og læskende hyldeblomstsorbet

Is

Det er slet ikke så svært at lave sin egen hyldeblomst sorbet is. Hyldeblomst er en hitter og det er for nemt, fordi du bare bruger købe-hyldeblomstsaft. Du ved den slags på flasker, som ofte er økologisk, kan købes i alle slags supermarkeder og koster ganske lidt. Jeg prøvede mig frem, da vi er flere herhjemme der er vilde med sorbet is. Det læsker på en anden måde en flødeis og så er det(som de fleste af opskrifterne herinde) så nemt, at man (læs: mig) bliver så overrasket over, at man med så få ingredienser kan lave sin egen hjemmelavede hyldeblomst sorbet.

Denne her portion lavede jeg i sidste lørdag, hvor vi havde venner på besøg. I morgen dukker der endnu et dejligt vennepar op og deres søde unger og vi skal da have is ja vi skal. For det kan godt være at udsigten siger regn i morgen, men den tror jeg ikke på. Ingen regn til os. Men is? Det napper vi gerne en masse af.

Se hvor nemt det er lige her:

hyldeblomst sorbet is

 

Hyldeblomstsorbet

Sorbet med hyldeblomst- læskende og frisk opskrift på hyldeblomstsorbet
Print opskrift Pin opskrift
10 minutter
Antal: 6

Ingredienser

  • 3 stk æggehvider
  • 4 dl koncenteret hyldeblomstsaft
  • 20 gram sukker eller flormelis
  • 2 dl vand
  • lidt revet citronskal

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål . (Jeg skriver ren og tør, da det ellers kan være svært at piske hviderne helt stive. )
  • Pisk med flormelissukker til en guflignende konsistens
  • Pisk nu, saft, vand og lidt citrusskal i sukkermassen. Blot så massen er samlet.
  • Kom i en ismaskine og kør isen igennem til den er helt glat og alt væden er kørt ind i isen.

Noter

Tip.
Hyldeblomst sorbet uden ismaskine. 
Isen kan sagtens laves uden ismaskine. Vælger du at gøre det, bør du dog væbne dig lidt med tålmodighed og røre i isen ganske ofte. Mindst én gang pr. halve time. På den måde sikrer man sig, at saften ikke lægger sig i bunden af skålen, men fordeler sig. 

Hyldeblomst sorbet

hyldeblomst sorbet

hyldeblomst

Mere is sulten? Man må da aldrig gå ned på is, vel`🍦

Lækker vanilleis(hvor der er skåret ned på fløde og sukker)https://benedictesmad.dk/nem-vanilleis/

Jeg køber gerne hyldeblomstsaft på flaske.Spørg mig ikke hvorfor. Dem på flaske er ofte økologiske og  smager så god. Prisen ligger normalt på mellem en 17-22 kr. Både Netto og Aldi har en god en synes jeg http://www.netto.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Anneline

    5 stars
    Jeg lavede denne igår og den er vandvittig lækker!!
    Smager fantastisk og så har den bare en enormt cremet og lækker konsistens -MUMS!

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre- det glæder mig meget😊 Jeg synes nemlig også at den er så frisk og lækker🥳
      Mange hilsner fra Benedicte

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest