Bøf stroganoff er en af de retter de fleste kan lide. En rigtig herlig vinter gryderet, som er ganske populær. Den er særlig god fordi den :
- har få ingredienser
- er Børnevenlig.
Nem opskrift på bøf stroganoff
(4 personer- flere hvis du tilsætter pølser til retten)
20 gram smør
2 mellemstore løg(finthakket)
5 tsk. paprika
500 bøf stroganoff (i strimer eller tern (Inderlår eller okseklumpe kan også bruges)
1 dl. vand
1 stk. okseboullion
500 ml tomatpassata(tomater ligesom flåede eller hakkede tomater, blot totalt pureret)
(200 gram cocktailpølser- kan undlades. Børnene herhjemme synes bare det er en fest med cocktailpølser i denne her cremede sovs. En rigtig børnehitter)
2,5 dl. fløde
salt/peber
- I en gryde varmes smør
- Løgene vendes rundt til blanke og gennemsigtige.
- Tilsæt paprika og kødet og vend rundt til det har taget farve.
- Tilsæt tomatpassataen og boullionvand.
- Lad simre en 20 minutters tid under låg. Eventuelt mere, afhængig af kødtype.
- Tilsæt fløde(og eventuelt pølserne) og lad simre yderligere 10 minutter.
- Savner du en mere tyk sauce kan den jævnes med maizena jævner eller 1 spsk. mel rystet med o,5 dl. vand. Jævningen koges op med retten og den tykner langsomt.
- Smag til med salt og peber.
- Server fx. med ris eller kartoffelmos.
Vild med gryderetter?
Bøf stroganoff – vinterens populære gryderet
Er der noget jeg er tosset med i de kolde vintermåneder, så er det en portion skoldhed gryderet. Sådan en der står og dufter mere og mere fristende på komfuret. Er der god tid og er det en sådan rigtig, rigtig kold og vindblæst vinterdag foretrækker jeg at servere en portion bøf stroganoff med kartoffelmos. Det er bare et solidt måltid, som hele familien kan lide. Er tiden mere knap, smager den også rigtig godt serveret med kogte ris.
Simretiden af en bøf stroganoff afhænger af, hvilet stykke kød du bruger. I supermarkedets kølesdiske kan man købe kød som er lavet præcist til bøf stroganoff. Men i virkeligheden er der ikke nogle regler for det. Har du et stykke mørbrad, kødstrimler eller andet kan det også bruges.
Da jeg serverer den her portion til børn også kommer jeg ikke alle andre former for grøntsager i gryderetten. Når børnene er blevet lidt bedre(om man vil) til at spise kogte grøntsager vil jeg fylde retten med champignoner og skiver af peberfrugter. Det svitses blot med sammen med løg. Det smager dejligt og giver selvfølgelig en ret med flere vitaminer. Men igen. Alting til sin tid. Og min tid kommer. Snart. For heldigvis fornemmer jeg at drengene bliver bedre til at spise de retter der bliver serveret som indeholder flere og flere grøntsager. Indtil da bliver de serveret ved siden af retten. Og det går da også. For nu.
Du vil måske være interesseret i:
vegetarisk gryderet med bønner og chili, lækker gryderet med oksekødsstrimler og timian, Hurtig gryderet med kylling
Tak fordi du læste med og velbekomme da 🙂
Kh, Benedicte
0 kommentarer