Familievenlig og nem bøf stroganoff

Hverdagsmad til store og små

Bøf stroganoff er en af de retter de fleste kan lide. En rigtig herlig vinter gryderet, som er ganske populær. Den er særlig god fordi den :

  1. har få ingredienser
  2. er Børnevenlig.

nem opskrift på bøf stroganoff

Nem opskrift på bøf stroganoff

(4 personer- flere hvis du tilsætter pølser til retten)

20 gram smør

2 mellemstore løg(finthakket)

5 tsk. paprika

500 bøf stroganoff (i strimer eller tern (Inderlår eller okseklumpe kan også bruges)

1 dl. vand

1 stk. okseboullion

500 ml tomatpassata(tomater ligesom flåede eller hakkede tomater, blot totalt pureret)

(200 gram cocktailpølser- kan undlades. Børnene herhjemme synes bare det er en fest med cocktailpølser i denne her cremede sovs. En rigtig børnehitter)

2,5 dl. fløde

salt/peber

  • I en gryde varmes smør
  • Løgene vendes rundt til blanke og  gennemsigtige.
  • Tilsæt paprika og kødet og vend rundt til det har taget farve.
  • Tilsæt tomatpassataen og boullionvand.
  • Lad  simre en 20 minutters tid under låg. Eventuelt mere, afhængig af kødtype.
  • Tilsæt fløde(og eventuelt pølserne) og lad simre yderligere 10 minutter.
  • Savner du en mere tyk sauce kan den jævnes med maizena jævner eller 1 spsk. mel rystet med o,5 dl. vand. Jævningen koges op med retten og den tykner langsomt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server fx. med ris eller kartoffelmos.

 

Vild med gryderetter?

Bøf stroganoff – vinterens populære gryderet

Er der noget jeg er tosset med i de kolde vintermåneder, så er det en portion skoldhed gryderet. Sådan en der står og dufter mere og mere fristende på komfuret. Er der god tid og er det en sådan rigtig, rigtig kold og vindblæst vinterdag foretrækker jeg at servere en portion bøf stroganoff med kartoffelmos. Det er bare et solidt måltid, som hele familien kan lide. Er tiden mere knap, smager den  også rigtig godt serveret med kogte ris.

Simretiden af en bøf stroganoff afhænger af, hvilet stykke kød du bruger. I supermarkedets kølesdiske kan man købe kød som er lavet præcist til bøf stroganoff. Men i virkeligheden er der ikke nogle regler for det. Har du et stykke mørbrad, kødstrimler  eller andet kan det også bruges.

Da jeg serverer den her portion til børn også kommer jeg ikke alle andre former for grøntsager i gryderetten. Når børnene er blevet lidt bedre(om man vil) til at spise kogte grøntsager  vil jeg fylde retten med champignoner og  skiver af peberfrugter. Det svitses blot med sammen med løg. Det smager dejligt og giver selvfølgelig en ret med flere vitaminer. Men igen. Alting til sin tid. Og min tid kommer. Snart. For heldigvis fornemmer jeg at drengene bliver bedre til at spise de retter der bliver serveret som indeholder flere og flere grøntsager. Indtil da bliver de serveret ved siden af retten. Og det går da også. For nu.

Du vil måske være interesseret i:

vegetarisk gryderet med bønner og chililækker gryderet med oksekødsstrimler og timianHurtig gryderet med kylling

Tak fordi du læste med og velbekomme da 🙂

Kh, Benedicte 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest