En vegetarisk gryderet med bønner som hele familien vil spise, som oven i købet blot tager 10 minutter at tilberede! Jeps. Sådan en blev det til. Den kræver meget få ingredienser og er sikkert nogle du allerede har på lager?
Og herhjemme er jeg virkelig kommet i omdrejninger i forhold til at eksperimentere med vegetariske retter.
Det er ikke fordi jeg på nogen måde forsager kød. Det er vi faktisk ret vilde med herhjemme, ikke mindst mand og børn. Men de par måneder vi lige har haft i Australien og New Zealand har åbnet mine øjne for, hvor mange lækre retter der findes.
Om de er lidt forud for os, downunder ved jeg ikke. Faktum er bare, at der altid var mange vegetariske retter at vælge imellem, når vi var på restaurant og jeg endte ofte med at vælge dem.
Så under rejsen, fik jeg varslet alle børn(og mand), at der ville komme flere vegetariske retter derhjemme. Og sjovt nok tror jeg skisme at det hjalp lidt. Når maden så samtidig smager rigtig godt alligevel, er overgangen noget nemmere.
Til den vegetariske gryderet, brugte jeg borlottiebønner, som jeg havde kogt, men du kan lige godt bruge andre slags bønner. Har du nogle på dåse vælger du dem, og har du ingen, men kikærter på lager tilsætter du dem.
For at gøre retten børnevenlig, fik de lov til at komme indholdet(drænet for væde) i en tortillawrap, toppet med revet ost. Så blev maden dejlig genkendelig. Og man skal jo starte et sted, ikke?
Sådan laver du en nem vegetarisk gryderet med bønner og chili.
vegetarisk gryderet med bønner
Vegetarisk gryderet med bønner og chili
Ingredienser
- 2 spsk smør
- 2 fed hvidløg(finthakket)
- 1 stort løg(eller to mindre)
- 1 stk. peberfrugt(finthakket)
- 400 gram bønner(jeg brugte borlottiebønner, men kidney eller andre bønner kan bruges, blot de er kogte)
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk tørret chili( eller mere)
- 400 ml hakkede tomater(eller purerede)
- 400 ml vand
- 1 stk. grøntsagsboullionerning
- 4 spsk flødeost naturel(alternativt 5 spsk fløde)
Topping
- gerne frisk koriander eller bredbladet persille
- salatost i tern(alternativ feta)
Fremgangsmåde
- Hak både hvidløg og løg fint.
- Varm en gryde med smør og vend hvidløg i et par sekunder. Tilsæt løg. Vend rundt på mellemvarme et par minutter. Det skal ikke brunes, blot vendes til gennemsigtigt.
- Tilsæt hakket peberfrugt, spidskommen, chili, bønner, tomat, vand og boullion. Læg låg på og lad simre i fem minutter. Smag til med salt og peber. Kom flødeost(eller fløde i til sidst. Det bør ikke koge, da særligt flødeost kan klumpe, når det bliver kogt op)
- Retten kan sagtens simre i længere tid, blot sørg for at bønnerne ikke bliver udkogt.
- Portionsanret og server med ost og grønt på toppen. Server f.eks. med tortilla, ristet pitabrød eller bare et godt madbrød.
Flere vegetariske retter, som ikke tager en masse af din tid?
Måske denne vegetarisk udgave af chili con carne. Server f.eks. med nachos, creme fraiche og ost for en genkendelig ret:
Eller denne her indisk inspirerede kikærtegryde:
Cremet indisk kikærtegryde(vegetariansk)
Tak fordi du læste med. Jeg håber du bliver lige så glad for nogle af mine opskrifter, som jeg selv er.
Hvis du prøver dem af, kan du gøre lige som andre og “tag” mig på instagram, pinterest eller måske facebook – Benedictesmad.
Det ville da være super fedt.
Kærlige hilsner,
Benedicte 🖤
Smager herligt men ost er ikke specielt Vegansk haha
hejsa
Dejligt at høre, den er nemlig rigtig lækker😊
Skriver vist heller ikke at den er vegansk, men vegetarisk 👍🏻
Hilsen Benedicte
Lækker sund opskrift. Jeg tilføjede røde linser og brugte den som sauce til pastaskruer.
Dejligt at høre. Super god idé med både linser og som pastasauce. Det er hermed givet videre..
Tak 😊 Hilsen Benedicte