Nem ramen suppe med grøntsager og kylling. Så delikat og lækker en nudelsuppe, som stammer fra det japanske køkken. Heldigvis er den kommet videre end til Japan og er nu så ganske populært verden over. Det forstår jeg godt. For tilberedes en ramen suppe som for eksempel den her, så er den faktisk ganske nem at lave og er spækket med sunde sager.
Du kan i øvrigt tilsætte lige de grøntsager du foretrækker og variere i kød. Okse og gris kan bruges i stedet og ønsker du en vegetarisk ramen suppe kan du undlade kødet. Du kan bruge almindelig nudler, men kan du skaffe det er klassiske ramen nudler at foretrække. De har en anderledes konsistens(måske lidt mere elastiske i det og passer perfekt til den smagskraftige boullion suppe)
Nem ramen suppe
Nem ramen suppe
Ingredienser
- 1 liter kvalitets kyllinge eller høsneboullion
- 400 gram ramen nudler
- 2 tsk miso pasta(kan undlades men giver enstra smag)
- 350 gram kyllingebryst - i tynde strimler (eller anden kød) eller intet
- 50 gram enoki svampe - eller andre svampe
- 2 tsk. soyasauce
- 2 stk. forårsløg - den hvide del i tynde skiver
- 3 stk mellemstore gulerødder - i tynde strimler
- 1 dl. edamamebønner(kan undlades)
- 3 tsk fintrevet ingefær
- 2 fed hvidløgsfed- fintrevet
Topping
- sesamfrø
- frisk eller tørret chili
- salt og peber
- evt. koriander
- 2 stk. forårsløg - det grønne fra stænglen
- 2 æg
Fremgangsmåde
- Varm boullion i en gryde og bring i kog
- Kom gulerødder, kylling, svampe, (miso),hvidløg, forårsløg, og ingefær i og lad det simre under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Kom edamame bønner i(skal ikke koges)
- Kog nudler i mens og dræn, når de er knap gennemstegte.
- Imens koges æggene i kogende vand i ca. 7 min. Pil og halvér
- Servér nudler i hver suppeskål, kom suppe over. Top med sesam, chili, forårsløg(den grønne del), (koriander), og et halvt æg ved hver portion.
Ramen suppe og andre opskrifter
En skøn nudelsuppe er så super velsmagende og det er en af de slags retter, hvor du i princippet kan tilføje de grøntsager og udskifte som du synes eller som køleskabet måtte indeholde. Kan du for eksempel ikke skaffe enokisvampe, kan tynde skiver champignon, bruges og så videre.
Er du i øvrigt vild med asiatisk mad?
Så kan du se nogle opskrifter her, som måske skal prøves?
Hjemmelavet forårsrulle i airfryer, Kylling teriyaki spyd, Kylling i rød karry
0 kommentarer