Lækker og cremet kylling i rød karry. Jeg selv er vild med sådan en ret her og det er der faktisk flere der er. Så om det er hverdag eller særlige lejligheder, synes jeg snildt at du kan servere en dampende varm portion kylling i rød karry.

Den her udgave med kylling er lidt mild i det. Det har jeg gjort, så alle kan være med til at nyde den. Både børn og voksne kan jo klare forskellige mængder styrke i maden. Og på den her måde kan der justeres op og ned, som man synes. Er du helt pjattet med den meget stærke udgave, serveres en skål med friskhakket eller tørret chili ved bordet. Så kan man køre op og ned i styrke.

 

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

cremet Kylling i rød karry sauce. Nyd med ris og nødder, som peanuts eller cashewnødder. Enkel og lækkert til både hverdagsmaden eller som gæstemad
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram kyllingebryst(eller inderfilet) skåret i mindre bidder
  • lidt olie - alm. madolie/olivenolie eller sesamolie
  • 2 dåser/kartoner kokosmælk
  • 3-4 spsk rød karrypasta
  • 1 stk rødløg(i fine både)
  • 4 stk forårsløg - i fine skiver(gem lidt til servering)
  • 2 stk. peberfrugter(gerne røde) i tynde skiver
  • 1 dl. friske eller fra dåse ananas(kan undlades)
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 1 dl frosne edamamebønner
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk citron eller lime(begge dur´men jeg er ekstra fan af lime)
  • 1 tsk fiskeolie(for umami)
  • salt og peber
  • lidt vand hvis for tyk

tilbehør

  • friskkogt ris - fx. basmati
  • peanuts til servering
  • lidt frisk chili uden kerner i skiver til topping
  • måske lidt alm. basilikum eller thai basilikumblade til servering.

Fremgangsmåde

  • Kom olie på pande- brug fx. en wok. Steg kylling af.
  • Kom nu finrevet hvidløg, ingefær og karrypasta ved og varm op, mens der røres
  • Kom løg, forårsløg(gem lidt af den grønne ende til servering),peberfrugt, edamamebønner, (ananans- kan undlades) ved og steg et par min. ved omrøring
  • Kom kokosmælk ved og lad simre i ca. 8-10 min. til kødet er gennemstegt.
  • Smag til med fiskesauce, lime/citronsaft, salt og peber. Smag til og kom evt. en smule kogende vand i, hvis den er for tyk
  • Servér med ris og top fx. med peanuts, frisk chili og lidt fintsnittet forårsløg(den grønne del

Andre opskrifter inspireret  fra det asiatiske køkken

Det holder hele vejen…. Altså de asiatisk inspireret madretter. Der er smæk på smagen, men er alligevel så tilpas, at man kan justere op og ned i styrke. Jeg ved ikke, hvilke favoritter du har, men her får du ihverfald mit bud på lækre salater og dressinger…

Thai peanutbutterdressingThaisalatEnkel thai salat

Flere opskrifter?

Så er du meget velkommen til at gøre som andre før dig og skrive din mail op i den grå “bjælke”. På den måde får du – helt kvit og frit – en besked, når der er nyt herinde fra.

Måske vi høres ved?

Mange hilsner Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest