Tærtedej med kvark. Gør din madtærte mere mager ved at komme kvark i tærtedejen.
En dejlig og nem hverdagsspise er madtærte. Den her tærtedej er med kvark. Den fungerer bare. Hver gang. Du kan også udskifte kvark med creme fraiche, sågar yoghurt naturel eller hytteost, hvis du ikke har kvark på lager. Nem og god mad, som alle i familien spiser med på.
Tærtedej med kvark
Tærtedej med kvark
Ingredienser
- 100 gram blødt smør(eller smørbart ala kærgården)
- 100 gram kvark(alternativt creme fraiche)
- 200 gram hvedemel
- 0,5 tsk groft salt
Æggefyld
- 4 æg
- 2 dl fløde(eller mager alternativ ala creme fine)
- 1 dl cremefraiche
- Lidt salt og peber
Fyld
- ca. 200 gram kød(ala pølser, skinke skåret i mindre stykker,)
- ca 100 gram friske spinatblade
- 1 peberfrugt(skåret i strimler)
Ostetopping
- 100 gram revet mozarella(eller emmentaler)
Fremgangsmåde
- Rør mel, kvark, salt og smør sammen. saml til en masse og fordel i et tærtefad- gerne beklædt med bagepapir.
- Prik enkelte huller i dejen og bag i en forvarmet ovn på 180 grader(varmeluft) eller 200 grader almindelig ovn. Bages i 15 min. inden den fyldes.
- Du har nu en madtærte du kan fylde med det du ønsker. I denne madtærte med kvark fyldte jeg pølser, spinat og æggemasse. Følger du denne opskrift gøres følgende:
- Fordel pølser, skåret i stykker på bunden som har bagt i 15 min. Kom spinat og peberfrugt over. Rør æg med, crem fraiche og fløde og pisk luftig med salt og peber.
- Fordel over fyldet og drys med revet ost. Bages yderligere i ca. 30 min. til æggemassen er fast.
Vild med madtærter i alle afskygninger?
Madtærte var meget populære i 1980´erne da jeg var ganske lille, men også op igennem 1990´erne. Det forstår jeg nu også godt, for det smager virkelig også ret godt. Fyldet kan varieres i det uendelige og gøres helt enkelt eller fyldes med alverdens finthakkes grøntsager for en mere grøn madtærte.
Måske disse opskrifter være noget:
Madtærte med ricotta ost, Madtærte med bacon og fetaost, Sprød madtærte med pak choi, pølser og bacon
Tak fordi du læser med. Det gør mig super glad og tilfreds. Husk at du er mere end velkommen til at skrive en kommentar, når du prøver mine opskrifter af. På den måde kan andre se at de er afprøvet og godkendt 🙂
Kh, Benedicte
0 kommentarer