Nøddesmør – ægte hjemmelavet nøddesmør.
Leder du efter en sund, enkel og simpel opskrift på nøddesmør så er det den her du skal lave!
Uanset om du er til peanuts, macadamia, mandler, hasselnødder eller andre nødder, så kan du lave den mest cremede og lækre nøddesmør. Kom på brødet, kom i asiatiske retter, smør på skiver af æbler, pærer eller banan.
Eller kom i din portion skyr eller på havregrøden for bare at nævne noget mere. Bare nyd!
Hjemmelavet nøddesmør er ikke kun nemt at lave det er også lavet af kun naturlige ingredienser og det er jeg vild med.
Jeg kan sagtens finde på at lave en dobbeltportion, når jeg alligevel er i gang. For så synes jeg at det er det lækreste at komme med et lille glas til en god veninde eller blot som en lille værtindeting. Den er hjemmelavet og det plejer at være et hit!
Nøddesmør
Ingredienser
- 300 g nødder - fx. hasselnødder, mandler, cashew, peanuts, macadamia
Fremgangsmåde
- Bruges saltede nødder, som er ristede fra fabrikken bruges de som de er.
- Bruges helt "rå" nødder, kommer de på en bageplade og ristes i ca. 10 min på 180 grader til gyldne. Så tilføjes en teskefuld salt til selve nøddesmørret, mens det laves i foodprocessoren
- Kom nødder i en foodprocessor og lad den nu køre i et par minutter på mellemniveau (afhængig af styrke i maskine)
- Hold nu øje med hvornår olien bliver frigivet - det kan tage op til 10 minutter måske mere. Den er klar, når nøddersmørret er blevet flydende
Andre opskrifter på hjemmelavede sunde sager med nødder
Nøddebar med cornflakes, Sunde müslibarer med nødder, dadler og kokosolie
Dejligt at du kigger med herinde. Det glæder mig utrolig meget. Jeg håber at du bliver glad for opskrifter og at du vender tilbage igen!
Du er meget velkommen til at gøre som andre før dig og skrive din mail op til abonner på blog på forsiden. Det er helt kvit og frit, men sikrer dig blot at du får en mail i din indbakke, når der er ny madopskrift fra mig 🙂
Hilsen Benedicte
0 kommentarer