Øllebrød – klassisk opskrift

Alt det andet, Desserter

Sådan en opskrift på øllebrød- hel enkel og klassisk opskrift. Det holder altså! Det smager tæske godt, synes jeg. Enkelt og god mad.

Endvidere passer sådan en gang øllebrød lige ind i tiden, da det er en genial måde at få brugt sine rugbrødsrester på. Selv de noget dagstørre og halvkedelige rugbrødrester kan trylles om til den klassiske dessert/ mellemmåltid. Om den skal serveres skoldhed eller tæt på afkølet, bestemmer du selv. Og skal den i øvrigt toppes med flødeskum? Jeg stemmer for, men jeg har også en stor svaghed for flødeskum, ja i det hele taget fløde!

 

Skal en gang hjemmelavet ølle brød være med eller uden klumper? Det er klart en smagssag. Jeg foretrækker min med, hvis rugbrødet er med kerner. Jeg kan anbefale en kartoffelmoser, den er god til at lave en jævn og blød øllebrød. Er der brugt kernerugbrød i øllebrøden og ønsker du en mere lind grød kan den med fordel blendes.

Opskrift på øllebrød

Øllebrød

opskrift på klassisk øllebrød med hvidtøl - nem og enkel opskrift
Print opskrift Pin opskrift
8 t 5 min
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 300 gram rugbrød
  • 5 dl. vand
  • 33 cl. hvidtøl
  • 20 gram sukker
  • Fløde pisket til skum til at toppe på grøden.

Fremgangsmåde

  • Skær brødet i grove stykker og kom i en gryde med vand og hvidtøl. Lad gerne hvile i mellem 1 time og 12 timer på køl.
  • Tag gryden ud af køleskabet og varm op. Lad det simre under låg i ca. 20 min. Du kan nu vælge at blende grøden, hvis du ønsker den uden klumper. Den varme øllebrød koges op med sukker.
  • Servér lun med en klar flødeskum.

Øllebrød

Øllebrød er en af de klassiskere, som jeg egenlig er lidt ærgerlig over at jeg ikke har præsenteret mine børn for lidt oftere. Jo vist, som helt små, før de fik tænder var det ofte øllebrød der var på menuen, sammen med alle andre former for grød. Men desto større de er blevet, som tænderne er vokset ud, er øllebrød kommet i glemmebogen. Det har jeg så taget konsekvensen af og er nu begyndt at servere øllebrød for mine tre evig sultne teenagere. De er ikke sådan helt overbevist. Endnu.  Men lære det. Det skal de!

En portion som den her grød passer også godt ind i tidens trend med mindre madspild. Personlig hader jeg virkelig at smide mad ud og gør det yderst sjældent. Det er kun i de tilfælde at maden er blevet decideret skummel at se på, at det ryger ud. Og forvandles nogle skiver halv kedelig rugbrød ikke til en gang øllebrød, så bliver  det  gerne til en portion rugbrøds croutoner. Det smager herligt og lige så godt som chips.

Øllebrød

opskrift på en klassisk øllebrød. Enkel og nem opskrift, som bare smager super godt toppet med flødeskum.

Du ville måske være interesseret i:

Grød kommer i alle afskygninger, farver, konsistenser og smage. Og jeg elsker grød. Fra en portion risengrød i de kolde måneder til en portion rødgrød med fløde i de varme måneder. Det er herligt. JordbærgrødSommergrød med skovbær

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest