En nem opskrift på en one pot pasta med kylling. En dejlig enkel og meget velsmagende pasta, hvor pastaen koger med kylling, tomatsovs og til sidst tilsættes flødeost
One pot med kylling er egentlig bare en ret, hvor man koger pasta med kylling i en gryde. Samtidig tilsættes en god sauce og krydderier og sammen koger det hele i 10-15 minutter til pastaen er al dente. I denne one pot pasta tilsættes pikantflødeost til sidst. Det giver den mest cremede one pot pasta sauce.
Det er derfor en af de mest nemme opskrifter, som en alt-i-en-gryde!
One pot pasta med kylling
One pot pasta med kylling
Ingredienser
- 1 stk. rødløg(finthakket)
- 3 fed hvidløg(finthakket)
- 2 spsk. tomatpure
- 100 gram champignoner (grofthakkede)
- 500 gram kyllingetern
- 2 stk. snackpebre(grofthakket)
- 3 tsk. tørret oregano
- 3 tsk. tørret basilikum
- 400 gram tørret pasta
- 3 spsk. grøn pesto
- 1 liter vand
- 1 stk. boullionerning(gerne grøgntsags eller okse eller kylling)
- 200 gram flødeost(pikant eller hvidløgssmag)(jeg bruger pikant fra buko, men philadelphia kan bruges)
- 6 deciliter tomatpassassata(eller hakkede/ flåede tomater)
- 0,5-1 dl. fløde(eller en mere mager én)
- revet ost til servering.
- evt, friske basilkumblade ved servering
Fremgangsmåde
- Skær grøntsager ud som opskrifter foreviser. Læg det hele klar.
- I en stor gryde varmes lidt olie og alle ingredienser, pånær vand, boullion, fløde og tomatpassata kommer ved.
- Kom nu vand, boullion og tomater ved og læg låg på. Lad simre i ca. 10 minutter. Rør undervejs.
- Når pastaen er ved at være al dente tilsættes flødeost. Rund smagen af og giv en cremet sauce ved at tilsætte lidt af fløden til sidst.
- Servér og top eventuelt med revet parmesan eller cheddarost og friske basilumblade.
Hvilken pasta er velegnet i en one pot pasta med kylling opskrift
Min erfaring fortæller mig, at der faktisk er forskel på hvilken pasta man kommer i en one pot ret. Den helt billige discount, fra ALDi har jeg forsøgt mig med. Det går ikke så godt. Det er som om at den ligesom koger ud og bliver blød og faktisk ikke kan koges al dente. Altså bidefast. Jeg har fundet ud af at Rema 1000 sælger en der hedder La molisana. Den er hverken dyr eller fancy, men den fungerer til formålet. Desuden har pastaen en sjov facon, som klæder retten. Måske har du din egen yndlingspasta. Så bruger du bare den.
Kan retten spises dagen efter?
Ja. Det kan den helt bestemt. Den kan holde sig i et par dage på køl. Rester kan varmes op i microovnen eller på et optøningsprogram i ovnen, hvis du har en sådan. Der er ikke noget bedre end at have gode rester klar efter en lang dag på arbejde og i skole.
Du vil måske være interesseret i nogle af de her opskrifter:
One pot pasta med kalkunbacon, Cremet one pot pasta med mornay, one pot pasta med kødsovs og bacon
Benedictes Mad på de sociale medier:
Du kan minde alle mine opskrifter på både pinterest, Facebook og instagram. Det er kun dejligt, hvis du prøver mine opskrifter af:) Smid også gerne en kommentar- før eller efter opskriften er afprøvet. På den måde er der flere der kan få glæde af dem.
Kh, Benedicte
Virkelig lækker der blev en kæmpe portion så vi har til i morgen 🫶🏽
Hejsa og tak for den søde besked – så dejligt at høre.
Skønt at høre at den smagte jer og at der samtidig er rester. Det er så skønt(den kan iøvrigt også fryses ned, hvis der er behov for det)
Hilsen Benedicte😊