En opskrift på groft brød med havregryn kommer lige her. Og udover at smage skønt og have masser af bid på grund af havregrynene, får du to store og flotte brød.
Herhjemme er vi vilde med hjemmebagt brød. Duften af nybagt hjemmebag der spreder sig huset er da også skønt.
Den her opskrift på groft brød med havregryn giver to store brød, så enten kan du halvere mængden, så du blot får et brød eller du kan bage lige efter målene og ende med to store brød. Jeg kommer så gerne det ene brød i fryseren, når det er nybagt, men let afkølet og det andet, ja det ryger sjovt nok stille og roligt, når det står på køkkenbordet. Ja, sådan er det i en storfamilie med fire børn!
Skulle der imod forventning være et par skiver tilbage, kan de jo bare ristes til croutoner eller bruges til toast. Toast er den vildeste teenagehitter herhjemme, så en skive kalkun eller skinke med en skive cheddar og det her brød. Det tager altså kegler, skulle jeg hilse og sige.
Det her brød med havregryn tilberedt som toast, sammen med en let salat og gnavegrønt kan også sagtens være vores nemme aftensmad på de der dage, som er alt for travle med sport, skolearrangementer og så videre. Børnene elsker det!
Nogle dage laver jeg en hurtig suppe til middagsmad og serverer det her brød med havregryn til. Så er det nemt.
Opskrift på groft brød med havregryn
Saftigt brød med havregryn
Ingredienser
- 50 gram gær
- 1 liter kold vand
- 2 tsk. salt
- 3 dl havregryn
- 20 dl hvedemel (ca. 1200 g)
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand. Kom vandet ved og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt salt og havregryn.
- Kom mel ved og rør grundigt. Brug gerne en køkkenmaskine eller dejkrogene på en røremaskine.
- Lad dejen hæven under et klæde i ca. 2 timer.
- Form to ovale brød og læg dem på et stykke bagepapir. Lad brødene hæve under et klæde i en time.
- Skær nu forsigtigt tykke riller med en skarp kniv.
- Tænd ovnen på 240 til 270 grader(alm over og undervarme)(afhængig af hvad max din ovn har) og bag brødene på nederste hylde i 10 min. Skru ned for varmen på 200 grader og bag brødene yderligere i ca. 20 min. Brødene er klar, når de lyder hule, når der bankes let i bunden af brødene.
Groft brød med havregryn
Havregryn er altid godt i madlavningen, både i det søde kagekøkken, i brød eller i madlavningen.
En klassisk opskrift på frikadeller bliver for eksempel meget bedre med havregryn og hvorfor så lige det? Det kan du læse i min frikadelle manual (!) lige her:
Hemmeligheden bag bedstes bedste frikadeller!
Eller i den her opskrift på klassiske havregrynskager. Bare fordi de smager overdrevet godt og fordi de for mig er smagen af barndom. Opskriften minder om en opskrift på havregrynskager, som min mor havde liggende i sine gemmer. En opskrift der stammer tilbage fra efterkrigstiden, hvor pengene var små og råvarerne få. De smager skønt!
Kh, Benedicte
Jeg er i tvivl om det er alm.ovn eller varmluft du bruger.
Hejsa
Det er helt almindelig over og undervarme 😊
(har for sikkerheds skyld tilføjet)
Hilsen Benedicte
kan man erstatte noget af melet med grov mel
Hej.
Uha, det har jeg ikke forsøgt mig med desværre…
Hilsen Benedicte 😊
Et fantastisk brød, der bages på jobbet hver nat, af nattevagten.
Nu vil jeg bage et hos mig selv. Men er i tvivl med ovnen. Er det på varmluft eller ? Og min ovn på varmluft går kun til 240 gr.
Så det må bages sådan, og så lidt længere på den lavere grad.
Eller hvad siger du ?? ,😁
Mvh Sanne
Kære Sanne,
Tak for den fine besked. Dejligt når opskrifterne bliver brugt og vækker glæde 😊
Du sætter den bare på 240 og beholder minutterne. Det vil jeg i øvrigt så tilføje i opskrift.
God dag 😁
Er du sikker på, der skal 1200 KILO hvedemel i?? Hvordan får jeg mon fat i SÅ meget??!🤔🤔🤔😀😀😀😀
Skulle da bare se om der var en vågen læser derude. Og det var der 🙂
K er væk – tilbage står blot et G. Tak 😊
Super!