Ovnbagt aubergine med oksekød og kartofler. Den er lidt hen af en alternativ lasagne og smager over-læks. Intet mindre.
Eneste problem er at jeg ikke ved, hvad jeg skal kalde retten! Så ærlig talt, lettere ukreativt kalder vi den da bare: Ovnbagt aubergine med oksekød og kartofler. Tag dig ikke af det let kedelige navn. Smagen er der ikke noget galt med 🙂
Den indeholder ikke mange ingredienser, så overholder du blot de her tre regler skal det nok blive vellykket:
- Send gerne de 100 gram ost på(smeltet mozzarella sammen med grøntsager og kød er et læks mix!)
- Husk pikantosten(den giver hurtig fin smag, og kræver intet overfyldt krydderiskab)
- Sørg for at kartofler får et hurtig opkog i enten mikroovn eller gryde. Hårde kartofler dutter bare ikke!
Sådan laver du
Ovnbagt aubergine med kartofler og oksekød
Ovnbagt aubergine med oksekød og kartofler
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 500 gram kartofler(i skiver) ex.bage eller spisekartofler)
- 1 stk. aubergine
- 150 gram pikantost
- 400 ml tomatpassata(eller hakkede tomater)
- 5 spsk. rasp
- evt. 100 gram revet ost(mozarella eller gratineringsost)
- 2 spsk. olie
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en gryde og brun kødet.
- Tilsæt tomatpassata og pikantost og lad det simre under låg.
- Skræl kartofler og kog dem under låg til de er møre. Alternativt kan du koge dem i microovnen- det gør jeg.
- Skær aubergine på tværs i lange tynde skiver og steg i lidt olie på en stegepande. Steg dem i ca. 6 min. på hver side.
- Tænd ovnen på 200 grader/180 grader varmeluft.
- Kom lidt olie i et ovnfast fad(f.eks. et lasagnefad)
- Kom først kødsovs i fadet. Fordel kartoffelskiver, derefter aubergineskiver og til slut et lag med kødsovs. Drys med med rasp, evt revet ost og lidt olie.
- bages i ca. 50 min. Lad gerne retten hvile i en 20 min- 30 min før du skærer i den, så retten kan sætte sig.
Hvis du sådan i det hele taget er lidt pjattet med ovnbagte retter, ligesom jeg er, så kig nærmere på de her retter:
Eller den her:
Farsbrød med ovnbagte grøntsager
Ovnbagte retter hitter herhjemme: De er særlig gode til de køligere dage eller de dage, hvor tiden er knap. Et farsbrød med ovnbagte rodfrugter og hasselback kartofler er da super. Send et brød ind de sidste minutter og voila… så er maden klar. Eller en klassisk lasagne med ovnbagte tomater og et godt brød! Så skal der blot sættes nogle snackgulerødder eller agurkestave på bordet. Nemt og godt.
Hvad er dine yndlings ovnbagte retter?
Nyt fra Benedicte
Nemme hverdagsretter,
hygge-simreretter,
kager,
madpakkeinspiration,
tips til børnefødselsdage og meget mere.
Du finder det meste herinde i mit madunivers. Du kan i øvrigt finde mine nyeste opskrifter på både pinterest, facebook, Instagram, bloglovin´eller skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt.
Varme madglade- hilsner fra
Benedicte 🖤
0 kommentarer