Ovnbagt torsk med pasta og kokosmælk

Ovnbagt torsk med kokosmælk

Torsk på en bund af frisk pasta med cremet sauce af kokosmælk. En nem og fin måde, at lave en hurtig og ret velsmagende fiskeret. Eller rettere torske-fisk-ret.  

Jeg har på fornemmeren, at der er mange der ikke får fisk nok?

Og ærgerligt talt, så må jeg erkende, at vi herhjemme desværre nok er nogle af dem. Altså fisk serverer jeg lige så ofte jeg kommer på det, men to gange om ugen til aftensmad! Det bliver det sjældent til.

Det er  gerne de samme fiskeretter ala fiskefrikadeller, paneret fiskefiletter, ovnbagt laksefilet(eller hel lakseside) der kommer på bordet herhjemme. Simpelthen fordi det er de retter børnene foretrækker.

Når det kommer til torsk er der kun en måde de plejer at ville spise det: Som paneret torsk, helst serveret med frisk pasta og remoulade. Jeg ved det, jeg ved det. Det  er ikke topmålet af gourmet at servere remoulade, men når det nu engang er det de helst spiser, så er det det jeg serverer. Indtil nu ihvertfald,

For nu er jeg kommet på den her ret med ovnbagt torsk med kokosmælk.  En ret som er mild i smagen, med et let asiatisk twist, da saucen består af kokosmælk og fintrevet ingefær. Se det er gode sager.

Der ligger frisk pasta i bunden og det er sjovt nok det der giver den spisevenlig for hele familien. Mine børn(og de fleste andre børn ) elsker  pasta.

Jeg ved godt, at der intet asiatisk er over frisk pasta, men det smager godt. Går du all in, kan du bare servere friskkogt nudler i stedet. Det må jeg da i øvrigt prøve næste gang)

Sådan laver du ovnbagt torsk med kokosmælk

Ovnbagt torsk med kokosmælk

 

ovnbagt torsk på bund af pasta og kokosmælk

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 gram torskfiletter(i portionsstykker)
  • 250 gram frisk pasta
  • 2 stk. gulerødder(i fine stykker)
  • 4 stk. forårløg(fintsnittet)
  • 1,5 tsk. revet frisk ingefær
  • 1/2 stk. lime eller citron(saften af 1/2 citron-resten skåret i både til servering
  • 1 dåse kokosmælk(400 ml)
  • salt/peber

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader/ 180 grader varmeluft. Skær torsk i mindre portionsstykker.

  2. Kog pastaen efter anvisning på posen.

  3. Skræl gulerødder og skær i mindre bidder. Skær forårsløg i små stykker.

  4. Kom først den kogte pasta i et ildfast fad. Kom torsk ovenpå. Kom gulerødder og forårsløg over.

  5. Rør kokosmælk med lime/citronsaft og fintrevet ingefær. Kom over fisken. Drys med salt og peber.

  6. Sæt i ovnen i ca. 12-15 minutter til torsken er færdig.

  7. Server med dampede grøntsager eller en let salat.

ovnbagt torsk med kokosmælk     ovnbagt torsk

Tips om tilberedning af torsk

Fisk skal ikke tilberedes for længe. Det giver en tør og kedelig fisk. Tilbered den lige præcis i underkanten af, hvad du tror. Pil eventuelt forsigtigt med en gaffel i fiskekødet. Hvis det er blevet mere hvidt, men stadig er løst(om du forstår) er den klar. Torsk skal generelt have kortere tid end man tror!

Flere fiskeretter?

Fiskefrikadeller er altid et hit herhjemme. Gerne serveret med frisk pasta eller blot med rugbrød og gnavegrønt til de dage, hvor tiden er knap.

For de klassiske fiskefrikadeller:

Fiskefrikadeller- sund og nemt

Eller for dem med et asian twist:

sprøde asiatiske fiskefrikadeller

Kh, Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.